La Multi Ani ! Virginia Zeani



Pe 21 Octombrie Virginia Zeani împlinește 87 de ani, iar interviul este realizat în așteptarea acestei zile. La mulți ani, Virginia Zeani!
Despre Opera: Ați plecat din România în 1948, foarte tânără, la 23 de ani…
Virginia Zeani: Am plecat din România în 1947, aveam 21 de ani, am plecat în februarie iar ziua mea este în octombrie, deci aveam exact 21 de ani și 4 luni. Am studiat foarte mult aici, dar nu am avut o carieră în România. Am făcut un concert la sala Dalles cu elevele profesoarei mele de canto Lydia Lipkowska și atâta tot, nu aveam nici un fel de carieră. Probabil, când am avut audiția pentru ambasadorul și consulul italian, adică am cântat pentru ei, în urma unei invitații la o masă, a fost primul meu așa zis concert oficial. Dar studiam de mult, studiam de când aveam 12 ani. 12 și jumătate. că vreau să fiu precisă. În ’38! (râde n.n.)
Cu ce temeri ați plecat din România? Intuiați ce se va întâmpla în România în următorii 50 de ani?
Virginia Zeani: Nu, nu, nu puteam avea acestă intuiție pentru că toată lumea credea că în 3-4 ani, cu intervenția americanilor și a Națiunilor Unite, România va fi eliberată de comunism, dar acest lucru nu s-a întâmplat decât după atâția și atâția ani… Eu când am plecat, mă gândeam că după 3-4 ani de studii fantastice la Milano și în Italia, să mă întorc acasă, să-mi văd părinții și să încep poate o carieră în România. Dar acest lucru nu s-a întâmplat.
http://despreopera.wordpress.com/ 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu