Singura solutie


Organizatiile maghiare au hotarat ca AUTONOMIA e “singura solutie”

autor: FrontPress 10.10.2012
Reprezentanţii organizaţiilor etnice ungare au subliniat importanţa autonomiei şi a unei Ungarii puternice după cea de-a 11-a sesiune a Conferinţei Permanente Maghiare desfăşurată joi la Budapesta.
Kelemen Hunor, liderul Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR) a declarat că MAERT şi-a îndeplinit scopul, iar declaraţia publicată la finalul conferinţei a fost una echilibrată, transmite MTI.
În acelaşi timp, acesta a făcut apel la organizarea mai frecventă a unor întâlniri ale politicienilor implicaţi în acest domeniu între sesiunile MAERT. Acesta şi-a exprimat speranţa ca după viitoarele alegeri din România, maghiarii din Transilvania să fie puternic reprezentaţi în parlament.
Krisztina Sandor din cadrul Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) a apreciat faptul că declaraţia finală include autonomia ca fiind singura soluţie acceptabilă pentru viitor.
Jeno Szasz, liderul Partidului Civic Maghiar (PCM), a declarat că viitoarele alegeri din România nu ar trebui să fie o competiţie între trei formaţiuni maghiare care ar trebui în schimb să îşi unească forţele formând “o echipă naţională”.
Jozsef Berenyi din cadrul Partidului Coaliţiei Ungare (MKP) din Slovacia a declarat că numărul etnicilor unguri din sudul Slovaciei scade cu 16 indivizi zilnic şi a adăugat că toate eforturile trebuie făcute pentru a inversa această tendinţă. De pe Mediafax
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu