Anularea TRIANONULUI !


Revolta ANTICOMUNISTA din 1956 aniversata de nationalistii unguri si francezi. S-a cerut anularea TRIANONULUI! (FOTO)

autor: FrontPress 24.10.2012
Mii de persoane au mărşăluit marţi în Budapesta la chemarea aripii de tineret a partidului naţionalist Jobbik pentru a marca 56 de ani de la revolta anticomunistă din 1956, înăbuşită de tancurile sovietice. Cu această ocazie s-a cerut şi anularea Tratatului de la Trianon şi alipirea Ardealului la Ungaria.
Gregory Wolf, liderul organizaţiei de tineret, a declarat în faţa manifestanţilor, care purtau torţe aprinse, steaguri ale partidului sau drapele naţionale, că “lecţia din 1956 ne învaţă că nu cantitatea, ci calitatea contează”. În acest sens, acesta a dat exemplul grupurilor mici dar determinate care au aprins fitilul revoltei împotriva sistemului de ocupaţie din acea perioadă.
Liderul formaţiunii, Vona Gabor, a făcut însă o paralelă între situaţia din 1956 şi cea din 2012. Acesta a subliniat că şi atunci şi acum Ungaria este obedientă unui regim străin, respectiv imperiul sovietic şi actualmente Uniunea Europeană.
Inedită a fost participarea europarlamentarului francez  Bruno Gollnisch, membru al partidului Frontul Naţional. După ce a lăudat rezistenţa antisovietică maghiară, acesta a mai cerut în discursul său nici mai mult nici mai puţin decât anularea Tratatului de la Trianon, care a consfinţit destrămarea Ungariei Mari după Primul Război Mondial şi implicit unirea Transilvaniei, o parte a Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România.
După marş, circa 10.000 de persoane (conform organizatorilor) au participat la un concert de muzică identitară.
Alianţa Tinerilor de Dreapta – Mişcarea pentru o Ungarie mai bună (Jobbik) a obţinut 17 la sută din voturi în urma alegerilor generale din 2010 şi un număr de 45 de parlamentari. La nivel european partidul are legături strânse cu mai multe formaţiuni naţionaliste, precum Frontul Naţional din Franţa sau Naţional-Democraţii din Suedia. După alegerile europarlamentare din 2009, Jobbik a obţinut aproape 15 procente din totalul voturilor exprimate, revenindu-i 3 locuri în Parlamentul European. Sursa: FrontPress.ro
« 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu