Protest


NOUA DREAPTA a protestat impotriva mafiei imobiliare TIGANESTI (FOTO)

autor: FrontPress 20.10.2012
Peste 100 de persoane au participat sâmbătă la prânz la marşul organizat de filiala timişoreană a Noii Drepte împotriva agresivităţii crescânde a clanurilor interlope ţigăneşti şi a mafiei imobiliare.
Nemulţumirile celor de la Noua Dreaptă se leagă în special de situaţia scandaloasă a Clinicii de Oncologie şi de delăsarea autorităţilor locale în cazul Casei Muhle, considerate una dintre cele mai frumoase proprietăți istorice din oraș, lăsată de câteva luni pradă intemperiilor, după ce proprietarii țigani au dat jos acoperișul.
„Ne-am adunat din nou pentru că am văzut că problemele cu mafia imobiliară ţigănească nu se rezolvă, ba chiar continuă să se agraveze. Am văzut cu toţii cazul casei Muhle sau al Clinicii de Oncologie, iar exemplele pot continua. Scopul acestei manifestări este să atragem atenţia autorităţilor locale asupra problemelor cu care se confruntă Timişoara din cauza mafiei imobiliare ţigăneşti”, a declarat Bogdan Popa, liderul filialei Noua Dreaptă din Timişoara, în faţa reprezentanţilor presei. „Din păcate, populaţia Timişoarei se lasă aşteptată. Mulţi se plâng, dar nu ies în stradă să-şi ceară drepturile. Noi vrem ca autorităţile să-şi facă treaba. Să vadă de unde au aceşti indivizi aceşti bani”, a continuat acesta.
Coloana de manifestanţi a pornit în jurul orei 14.00 din Piaţa Traian, o zonă a oraşului cu o populaţie ţigănească semnificativă. Printre scandările cel mai des folosite de manifestanţi au fost “Ţiganii şi mafia, strică reputaţia”, “Timişoara trezeşte-te!”, “Ţigane nu uita, România nu-i a ta”, “Timişoara nu tolerează ţigănia”, “Rezistenţă naţională”, “Nu ne lăsăm fără să luptăm”, “Nu daţi bani la cerşetori, că ajung la infractori” şi “Justiţie socială, dreptate naţională”. Deasemenea au fost afişate şi două bannere cu mesajele “Fără clanuri ţigăneşti în oraşe româneşti” şi “Pentru un oraş mai sigur – Împotriva infracţiunilor”.
Tinerii cu drapele tricolore şi steaguri verzi cu crucea celtică au trecut apoi prin faţa Prefecturii şi Consiliului Judeţean Timiş, marşul având ca punct terminus Tribunalul. Reprezentanţii Noii Drepte au declarat în discursurile lor că au ales să manifesteze simbolic în faţa acestei instituţii deoarece consideră că mafia imobiliară ţigănească nu ar fi putut acapara clădirile istorice din centrul oraşului fără complicitatea autorităţilor locale, a poliţiştilor sau a magistraţilor corupţi.
Printre vorbitori s-a numărat şi avocatul Tudor Ionescu, liderul organizaţiei la nivel naţional. “Vedem că noua administraţie din Timişoara a venit cu o nouă iniţiativă, de a pune taxă pe turnuleţe. Este o măsură care tratează efectul şi nu cauza. Suntem convinşi că ţiganii vor aduce bani din prostituţie şi din cerşetorie pentru a plăti şi acestă taxă. Avem nevoie de soluţii mai bune şi mai inteligente”, a declarat acesta.
La miting a participat deasemenea şi avocata Carmen Obârşanu, cea care anul trecut, apărând în instanţă o familie de români, victime ale mafiei imobiliare ţigăneşti, a fost agresată chiar în faţa acelui imobil de memrbii clanului Cârpaci. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu