Pierdera SUVERANITATII


Presedintele BCE: Multe tari nu au realizat inca faptul ca si-au PIERDUT de mult SUVERANITATEA nationala

autor: FrontPress 29.10.2012
Presedintele Bancii Centrale Europene, Mario Draghi, se declara in favoarea ideii promovate de Germania care propune acceptarea interventiei Uniunii Europene in proiectele de buget national ale statelor membre, informeaza AFP. “Multe guverne nu au realizat inca faptul ca si-au pierdut suveranitatea nationala cu mult timp in urma. Pentru ca sunt extrem de indatorate, sunt acum dependente de vointa pietelor financiare”, a mai spus Draghi.
“Sustin pe deplin” ideea propusa de ministrul german de finante, Wolfgang Schaeuble, a declarat Draghi intr-un interviu publicat duminica de saptamanalul german Der Spiegel.
“Sunt sigur ca, daca vrem sa restabilim increderea in Zona Euro, tarile trebuie sa transfere o parte din suveranitatea lor la nivel european. Guvernele au luat deja masuri care ar fi parut de neconceput cu un an in urma. Este un progres, dar nu este suficient”, a precizat Draghi.
Potrivit presedintelui BCE, normele UE privind guvernanta economica trebuie sa fie, de asemenea, respectate cu strictete, lucru care nu s-a intamplat intotdeauna in trecut.
De la inceputul crizei datoriilor suverane din Zona Euro, in urma cu trei ani, Uniunea Europeana a luat masuri fara precedent, inclusiv realizarea unui tratat fiscal, instituirea unui fond de urgenta si pasi catre o uniune bancara.
La inceputul lunii octombrie, ministrul german de finante, Wolfgang Schauble, a sugerat ca atributiile comisarului european pentru Afaceri Economice si Monetare ar trebui extinse, propunand ca acesta sa poata respinge bugetele nationale, intorcandu-le in parlamentele respective, daca acestea nu corespund criteriilor europene de stabilitate financiara, relata la acea vreme agentia EFE.
Liderii europeni se intalnesc la Bruxelles, pe 13 si 14 decembrie, pentru a elabora noi norme pentru UE, pe baza unui raport redactat de Mario Draghi si de alti trei oficiali europeni. De Corina Ionel – HotNews
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu