Congresul PPE


Congresul PPE: Basescu face PROPAGANDA pentru transformarea Romaniei intr-o COLONIE a UE

autor: FrontPress 18.10.2012
Preşedintele Traian Băsescu a reluat miercuri în discursul de la Congresul Partidului Popular European (PPE), desfăşurat în Bucureşti, teoria privind necesitatea constituirii “Statelor Unite ale Europei” ca soluţie la provocările cu care se confruntă bătrânul continent în plan intern şi extern. În ultima perioadă Băsecu nu a pierdut nici o ocazie pentru a ieşi la rampă cu afirmaţii similare sau în favoarea “cedărilor masive de suveranitate” din partea statelor naţionale, deşi acest lucru contravine Constituţiei, deoarece este subminată independenţa şi suveranitatea României.
“Consider că tocmai adâncirea proiectului european, prin depăşirea limitelor care acum par intangibile, este de natură să permită depăşirea durabilă a crizei şi plasarea societăţilor noastre pe un curs de creştere durabilă. Pentru noi, mai multă Europă înseamnă o înţelegere comună asupra momentelor în care trebuie să ne unim voinţele pentru a genera energia politică adecvată provocărilor cu care ne confruntăm. Statele Unite ale Europei reprezintă, în opinia mea, soluţia corectă pentru europeni şi pentru Europa“, a subliniat Băsescu, citat de Mediafax.
“În realitate, criza nu pune în discuţie obiectivul integrării ca atare, ci îndeamnă la reflecţie pe următoarea întrebare: este acesta momentul unui salt înainte în realizarea proiectului european sau este preferabil în continuare avansul gradual, cu paşi mărunţi? În opinia noastră, devine tot mai clar că viitorul nostru, dacă îl dorim în prosperitate economică şi securitate socială, constă în mai multă Europă, dar şi o mai bună Europă, adică în consolidarea şi continuarea integrării Uniunii Europene în ritm accelerat (…) Convergenţa în interiorul Uniunii Europene este încă mult prea redusă, pentru ca UE să poată da direcţia economiei globale. Singura soluţie pentru a garanta prosperitatea cetăţenilor noştri şi pentru a garanta calitatea de conducător de politici globale a Uniunii, un ‘driver’ al politicilor globale, este o integrare profundă si accelerată, iar aceasta se poate realiza în opinia mea prin intermediul Statelor Unite ale Europei“, a continuat şeful statului.
El a mai salutat obiectivul PPE de a iniţia o reformă fundamentală a construcţiei politice europene în următorii ani. “Globalizării nu i se mai poate opune nimeni şi orice reglementare am încerca, ea este sortită eşecului. Avem nevoie de integrare economică, de integrare fiscală, de integrare politică. Ca atare, trebuie să tragem concluziile corecte şi să avem curaj să explicăm naţiunilor noastre că drumul unei mai puternice integrări este soluţia. De aceea, salut călduros ambiţia politică a Partidului Popular European de a iniţia o reformă fundamentală a construcţiei politice a Uniunii în următorii ani, astfel încât într-un orizont de timp nu foarte îndepărtat să beneficiem, spre exemplu, de un guvern european autentic sau de alegerea directă a preşedintelui Comisiei Europene”, a conchis Băsescu. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu