Noul Kalasnikov


Rusia va incepe productia noului KALASNIKOV

autor: FrontPress 20.10.2012
Pistolul mitralieră AK-47 este poate cea mai cunoscută şi una din cele mai eficiente arme automate create vreodată. Uzinele ruseşti Izhmash au realizat însă un nou prototip Kalaşnikov a cărui producţie de serie va începe în a doua jumătate a anului 2013.
Noul tip de pistol-mitralieră, AK-12, va fi baza conceperii unor alte arme pentru infanterie şi pentru trupele speciale, a afirmat Vladimir Zlobin, proiectantul-şef al companiei Izhmash, care produce aceste arme.  Prototipul AK-12, succesoarea lui AK-47, a fost prezentat oficial în februarie 2012.
Anul trecut, preşedintele rus de la acea vreme, Dmitri Medvedev, l-a distins cu medalia de Erou al Rusiei pe Mihail Kalaşnikov, creatorul AK-47, transmite  Ria Novosti.
Kalaşnikov a început lucrul la celebra armă în anul 1947, în timp ce se afla în convalescenţă după un traumatism suferit în timpul celui de-al doilea război mondial. Rusul a recunoscut însă, cu jumătate de gură, că s-a inspirat din modele create de germanul Hugo Schmeisser, mai ales după automatul STG 44 (Sturmgewehr 44, cunocut şi ca MP 43 şi MP 44), care a ajuns prizonier în URSS după înfângerea celui de al Treilea Reich. Sovieticii s-au folosit de cunoştinţele lui şi a fost desemnat să lucreze la fabricile de armament din Urali.
Automatul Sturmgewehr 44, precursorul german al puştii mitralieră AK 47 
Potrivit autorităţilor ruse, aproape 90% din automatele Kalaşnikov produse în întreaga lume nu sunt originale, fiind fabricate fără autorizaţie sau cu licenţe expirate.
La modelul AK-12 se lucrează din 2010 iar primele prototipuri au fost realizate la sfârşitul anului trecut. Modelul cântăreşte 3,3 kilograme şi are o lungime de 945 milimetri (725 mm cu patul rabatabil închis). Pistolul mitralieră este proiectat pentru a oferi o acurateţe maximă a glonţului pentru ţinte aflate până la 650 de metri distanţă. Diversele modele de încărcătoare pot înmagazina de la 30 până la 100 de gloanţe de calibre diferite, compatibile atât cu standardele NATO cât şi cu cele din fostele state socialiste. Sursa: FrontPress.ro 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu