NATIONALISTII ucrainieni


NATIONALISTII ucrainieni pe cale de a intra in parlamentul din Kiev

autor: FrontPress 24.10.2012
Partidele naţionaliste din Europa sunt în creştere, multe organizaţii radicale reuşind să obţină scoruri record, după cum e cazul Zorilor Aurii din Grecia. Deasemenea maghiarii de la Jobbik sunt de câţiva ani buni o forţă importantă în parlamentul de la Budapesta. Următoarea ţară din regiune care va fi “luată cu asalt” de noul val al naţionalismului european se pare că va fi Ucraina, unde partidul Svoboda (Libertate) depăşeşte în toate sondajele de opinie pragul electoral minim pentru a accede în Rada Supremă, după alegerile programate pentru 28 octombrie.
Poziţiile naţionaliştilor sunt puternice mai ales în vestul Ucrainei. Sondajele de opinie indică faptul că partidul va reuşi aproape sigur să obţină 5-6 la sută din voturile necesare pentru a intra în Parlament. Pentru comunişti, adversarii lor ideologici direcţi, ar vota între 10 şi 13 procente dintre cetăţenii Ucrainei.
Partidul Svoboda a fost fondat în 1991 iar denumirea actuală datează din 2004, când s-a renunţat la titulatura de Partidul Social-Naţional al Ucrainei. În urma alegerilor regionale din 2009 şi 2010 partidul a devenit o forţă politică de luat seamă, mai ales pe plan local. Sursa: FrontPress.ro 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu