AUTONOMIE


Banatenii vor AUTONOMIE economica si administrativa: “Acest lucru NU inseamna independenta sau ruperea de Romania”

autor: FrontPress 29.10.2012
La 94 de ani, de la proclamarea Republicii Bănăţene (31 octombrie 1918), comunitatea „Banatul de altădată” a lansat un sondaj de opinie pe Facebook, un spaţiu foarte la modă pentru aceste activităţi. Întrebarea la care se aşteaptă un răspuns simplu prin „Nu” sau „Da” este: “Aţi fi de acord cu o eventuală autonomie economică şi administrativă a Banatului şi a Transilvaniei faţă de Bucureşti, după modelul Germaniei? ”.
La 2.000 de voturi înregistrate, procentul celor care ar fi de acord cu o atutonomie economică şi administrativă a Banatului şi Transilvaniei faţă de Bucureşti a ajuns la 92,7%.
„Deşi este un sondaj făcut pe Facebook, care nu respectă normele ştiintifice de efectuare a acestui tip de măsurare a opiniei publice, rezultatul este totuşi un semnal că bănăţenii, în număr din ce în ce mai mare nu mai sunt dispuşi să suporte modul incorect de colectare a impozitelor. Bucureştiul controleză şi direcţionează banii doar unde are interese”, a declarat Cristian Colojoară, unul din membrii Ligii Bănăţene.
Privind rezultatul se naşte întrebarea: de ce o majoritate covârşitoare doreşte descentralizarea şi mutarea factorilor de decizie de la Bucureşti la Timişoara pentru Banat şi respectiv Cluj-Napoca pentru Transilvania?
“Sunt convins că dacă s-ar face un referendum pe acest subiect în Banat, marea majoritate s-ar declara pentru descentralizarea şi autonomia administrativă şi financiară a Banatului. Ţin să precizez că acest lucru nu înseamnă independenţa sau ruperea de România, doar cei care sunt direct interesaţi şi beneficiază şi de felul în care este administrată România azi susţin acest lucru şi seamănă voit confuzie”, a mai declarat Colojoară. De Ştefan Both – Adevarul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu