T-90S


T-90S, cel mai vandut tanc din lume

autor: FrontPress 12.10.2012
Volumul livrărilor de export al tancului rusesc T-90S a depăşit în anii 2001-2010 o mie de bucăţi, menţionează Uralvagonzavod, uzina care produce blindatele. Potrivit acesteia, în perioada menţionată T-90S a fost cel mai vândut tanc din lume.
Cel mai important cumpărător a fost India, care a achiziţionat 640 de tancuri şi a semnat un contract pentru producţia sub licenţă a 1.000 de unităţi, informează postul de radio Vocea Rusiei. India intenţionează să aibă în dotare 2.000 de tancuri T-90. În prezent Rusia are în dotare în jur de 620 de tancuri T-90 în diferite variante. În afară de India şi Rusia, tancul a mai fost vândut unor ţări precum Algeria, Arabia Saudită şi Turkmenistan.
T-90, un tanc principal de luptă din generația a treia, este o variantă modernizată a modelului T-72. Este cel mai modern tanc aflat în dotarea Forțelor Terestre și a Infanteriei Marine rusești. Deși are la bază un model T-72, T-90 este dotat cu tunul și sistemele optice de ochire montate pe tancul T-80U, un motor nou și un sistem de vedere pe timp de noapte bazat pe imagini termice. Măsurile de protecție includ blindajul reactiv Kontakt-5 ERA, sistem de avertizare la iluminarea laser, camuflaj Nakidka, un sistem EMT-7 de generare a pulsurilor electromagnetice pentru distrugerea minelor magnetice și un sistem Shtora de bruiere a rachetelor antitanc cu infraroșii. Sursa: FrontPress.ro
Citeste si:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu