Trezirea la realitate

-“Mă voi scula, mă voi duce la tatăl meu” (Luca 15:18)-




Pentru fiul risipitor nu s-a schimbat nimic până ce nu a spus: “Mă voi scula, mă voi duce la tatăl meu, şi-i voi zice: Tată, am păcătuit” (Luca 15:18). Povestea lui se termină bine; şi a ta se poate încheia la fel, dar:



1) Trebuie să te decizi să preiei controlul asupra vieţii tale înainte să o facă circumstanţele sau alţi oameni. Soluţia începe cu tine. Un nou partener, un nou loc de muncă sau o casă nouă nu vor vindeca ce este rău, dacă acţiunile şi faptele tale sunt cauza. Poţi avea 101 scuze pentru situ­aţia în care te găseşti în acest moment, dar ce eşti dispus să faci pentru a o schimba? Tatăl fiului risipitor nu l-a luat şi nu l-a dus acasă, ci el a trebuit să ia această hotărâre.



2) Trebuie să te confrunţi cu realitatea aşa cum este, nu cum ar trebui sau cum ţi-ai dori să fie. Fiul risipitor a trebuit să descopere că regulile împotriva cărora s-a revoltat acasă erau esenţiale pentru fericirea lui, că toată distracţia care credea el că îl aşteaptă de fapt nu-l aştepta şi că tre­buie să-şi recunoască greşelile şi să şi le corecteze pentru a-şi pune viaţa în ordine: “Să se lase cel rău de calea lui… să se întoarcă la Domnul” (Isaia 55:7). Dumnezeu va interveni, dar numai atunci când vei aplica principiul onestitate, deschidere, disponibilitate.



3) Trebuie să acţionezi acum cât încă mai poţi. Legea evoluţiei spune că lucrurile evoluează şi se îmbunătăţesc singure. Nu, anumite lucruri de care nu te ocupi şi care rămân necorectate se agravează, nu devin mai bune. Acest lucru este valabil fie că este vorba despre sănătatea ta, căs­nicia ta, copiii tăi, finanţele tale sau umblarea ta cu Domnul. Aşadar, confruntă-te cu realitatea şi ia atitudine câtă vreme mai poţi.















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu