Mongolii


Studiu: MONGOLIA, mai prospera decat ROMANIA

autor: FrontPress 31.10.2012
România se afla pe locul 60 din 142 de ţări, după Sri Lanka şi Mongolia, într-un top privind prosperitatea realizat de institutul independent de studii şi analize sociale Legatum din Londra. La realizarea clasamentului a fost calculat un indice care a luat în considerare factorii economie, antreprenoriat şi oportunităţi, guvernanţă, educaţie, sănătate, siguranţă şi securitate, libertate personală şi capitalul social.
Astfel, potrivit sudiului, între ţările est-europene, România este devansată de Cehia (locul 28), Polonia, (32) Ungaria (39), dar şi de Bulgaria, care ocupă poziţia 48. Pe primele cinci locuri în acest clasament se afla Norvegia, Danemarca, Suedia, Australia şi Nouă Zeelandă, în timp ce Statele Unite ocupă abia poziţia a 12-a, urmate de Marea Britanie şi Germania.
Franţa se afla pe locul 21, iar Spania pe 23. România a obţinut cea mai bună poziţie la capitolul siguranţă şi securitate (47), urmat de domeniile educaţie şi antreprenoriat, ambele pe locul 49. Cea mai slabă poziţie, respectiv 113, a fost înregistrată de România în cazul capitalului social. România s-a plasat pe locul 94 în privinţa economiei, pe 71 în domeniul guvernantei, pe 64 în cel al sănătăţii şi abia pe locul 81 în cazul libertăţii personale.
În urmă României s-au plasat state precum Rusia (66) şi Ucraina (71). De Bogdan Panţuru - Ziua News
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu