Bogatii sunt nesimtiti si egoisti




  Bogatii sunt nesimtiti si egoisti La acesta concluzie a ajuns un grup de psihologi americani, care au realizat, in premiera, un studiu de anvergura destinat sa descifreze motivele reale pentru care oamenii avuti sunt, in general, insensibili la problemele celorlalti.

Totul a pornit de la un studiu anterior, in urma caruia a reiesit ca indivizii bogati material au dificultati in a recunoaste emotiile celor din jur. Cercetarile au mai relevat ca persoanele sarace empatizeaza mai bine cu dificultatile celorlati si reusesc sa isi creeze mult mai usor legaturi sociale decat bogatii.
De asemenea, oamenii cu dificultati financiare sunt solidari cu problemele aproapelui deoarece inteleg ca pentru a supravietui esti obligat sa ajuti si, in egala masura, sa te lasi ajutat de membrii societatii in care activezi.
Conform rezultatelor, oamenii din clasele superioare ale societatii nu sunt capabili sa recunoasca dramele emotionale ale persoanelor pe care le intalnesc si nici nu fac eforturi sa-i ajute pe acestia. Cercetatorii pun acest comportament egoist, dar involuntar, pe baza faptului ca cei bogati au crescut si traiesc inconjurati de oameni similari lor, fara dificultati, fara probleme si fara dramele inerente saraciei materiale. In consecinta, sunt pur si simplu incapabili sa recunoasca problemele umane, nestiind sa se comporte si nici sa rezolve necazurile unui alt om aflat la ananghie.
Studiul, publicat in premiera in revista Asociatiei Stiintelor Pshihologice din SUA, a fost realizat de cercetatorii din cadrul Universitatii California din San Francisco.
" Studiul arata inca o data ca intregul context social al individului este mai important decat trasaturile innascute ale acestuia. Inainte de toate, contextul cultural si educational este cel care face diferenta. In plus, se demonstreaza iarasi ca o persoana din paturile de jos ale societatii poate fi la fel de inteligenta si creativa precum persoanele nascute in bogatie", sustine dr. Michael Kraus, coordonatorul studiului.

Sursa:
Daily Mail / Descopera

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu