TURCII


Ministru GERMAN: Nu ne putem imagina societatea noastra fara TURCI

autor: FrontPress 31.10.2012
Premierul Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a participat marţi la inaugurarea noii ambasade a ţării sale din centrul Berlinului, o construcţie impresionantă, care să reprezinte cum se cuvine cea mai mare minoritate etnică din Germania. Peste 1.400 de invitaţi, inclusiv ministrul german de externe, au participat la ceremonia oficială desfăşurată în cea mai mare ambasadă a Turciei din lume.
“Vrem ca turcii de aici să înveţe să vorbească fluent germana. Astfel vor fi bilingvi şi vor putea participa din ce în ce mai mult la viaţa publică”, şi-a îndemnat Erdogan conaţionalii. “Nu trebuie să se simtă musafiri aici. Trebuie să ştie că aparţin acestui loc”, a adăugat premierul. Acesta a mai spus că “o Turcie puternică economic şi cu o politică externă activă” va sprijini mereu diaspora.
 ”Nu ne putem imagina societatea noastră fără minoritatea turcă. Sunt parte din noi”, a declarat la rândul lui ministul german de externe, Guido Westerwelle.
Noua ambasadă a fost construită pe un teren cumpărat de Imperiul Otoman în 1918 şi pe locul unde vechea reprezentanţă diplomatică a fost amplasată până în 1944, când a fost distrusă de bombardamentele Aliate, în timpul celui de al doilea război mondial.
Germania este una din ţările Uniunii Europene care găzduieşte un număr impresionant de musulmani, peste 5 milioane (dintre care 3 milioane de etnici turci), adică peste 5,5 de procente din totalul populaţiei. Sursa: FrontPress.ro
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu