Infractionalitate


Nou protest al nationalistilor maghiari impotriva infractionalitatii TIGANESTI (FOTO+VIDEO)

autor: FrontPress 23.10.2012
În ciuda criticilor venite din partea partidelor de stânga şi a presei din întreaga Europă, militanţii partidului radical Jobbik continuă demonstraţiile împotriva criminalităţii ţigăneşti. După manifestaţia reuşită de miercuria trecută din oraşul Miskolc, sâmbătă naţionaliştii au mărşăluit pe străzile din Kerecsend, un sat situat în nord-estul Ungariei.
Acţiunea a fost organizată ca răspuns la cererile de ajutor venite din partea localnicilor, sătui să fie victimele agresiunilor minorităţii ţigăneşti. La marş au participat câteva sute de activişti, alte câteva zeci de persoane fiind împiedicate de poliţie să efectueze deplasarea.
La protest a participat şi primarul din partea Jobbik al satului Gyongyospata, care a vorbit despre cum a reuşit să rezolve pe plan local problema ţigănească, mobilizând comunitatea şi forţele de ordine.
După marş, zeci de autoturisme s-au deplasat în coloană în satul Kisnanara. Acolo naţionaliştii maghiari au aprins mai multe lumânări în locul unde în urmă cu câteva zile o bătrână a fost ucisă de ţigani.
Conform recensământului din 2001, în Ungaria trăiesc puţin peste 200.000 de ţigani, ceea ce ar reprezenta aproximativ 2 la sută din totalul populaţiei. Numărul real al reprezentanţilor acestei etnii este estimat undeva între 700.000 şi 1.000.000 de persoane.
Alianţa Tinerilor de Dreapta – Mişcarea pentru o Ungarie mai bună (Jobbik) a obţinut 17 la sută din voturi în urma alegerilor generale din 2010 şi un număr de 45 de parlamentari. La nivel european partidul are legături strânse cu mai multe formaţiuni naţionaliste, precum Frontul Naţional din Franţa sau Naţional-Democraţii din Suedia. După alegerile europarlamentare din 2009, Jobbik a obţinut aproape 15 procente din totalul voturilor exprimate, revenindu-i 3 locuri în Parlamentul European. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu