MARS NATIONALIST IN UNGARIA


Drapelul SECUIESC la un mars NATIONALIST din Ungaria impotriva criminalitatii TIGANESTI 

autor: FrontPress 18.10.2012
Naţionaliştii radicali de la partidul Jobbik au mărşăluit miercuri cu torţe aprinse împotriva criminalităţii ţigăneşti în oraşul Miskoloc din estul Ungariei. Ţiganii din oraş au organizat o contramanifestaţie, dar prezenţa masivă a forţelor de ordine a împiedicat o confruntare între cele două tabere.
Marşul naţionalist, la care au participat peste 3.000 de persoane, a fost condus de Vona Gabor, liderul Jobbik. Toţi participanţii s-au declarat nemulţumiţi de lipsa de fermitate a autorităţilor când vine vorba de combaterea fenomenului infracţional ţigănesc, devenit o problemă majoră în unele cartiere ale oraşului. Liderii locali ai partidului au declarat în faţa presei că primesc aproape zilnic informaţii de la cetăţeni cu privire la scandalurile, furturile, tâlhăriile şi chiar crimele comise de ţigani.
Ca un fapt inedit, la acţiunea Jobbik, formaţiune cunoscută şi pentru iredentismul manifestat faţă de unele teritorii româneşti (dar nu numai), a fost desfăşurat pe lângă drapelele Ungariei şi cele ale partidului şi un steag de mari dimensiuni al aşa-zisului Ţinut Secuiesc.
Tensiunile etnice din Miskoloc datează din perioada comunistă când autorităţile din acea vreme au mutat într-o colonie muncitorească din oraş mii de ţigani adunaţi din zonele rurale pentru a lucra în uzine.
La contrademonstraţia ţigănească au participat maxim 1.000 de persoane, printre care şi câţiva etnici maghiari, majoritatea activişti de stânga. Nu au existat incidente deoarece cele două manifestaţii au avut loc în zone diferite ale oraşului iar prezenţa masivă a poliţiei a făcut imposibilă o întâlnire directă.
Conform recensământului din 2001, în Ungaria trăiesc puţin peste 200.000 de ţigani, ceea ce ar reprezenta aproximativ 2 la sută din totalul populaţiei. Numărul real al reprezentanţilor acestei etnii este estimat undeva între 700.000 şi 1.000.000 de persoane.
Alianța Tinerilor de Dreapta – Mișcarea pentru o Ungarie mai bună (Jobbik) a obţinut 17 la sută din voturi în urma alegerilor generale din 2010 şi un număr de 45 de parlamentari. La nivel european partidul are legături strânse cu mai multe formaţiuni naţionaliste, precum Frontul Naţional din Franţa sau Naţional-Democraţii din Suedia. După alegerile europarlamentare din 2009, Jobbik a obţinut aproape 15 procente din totalul voturilor exprimate, revenindu-i 3 locuri în Parlamentul European. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu