Fara parada militara


Fara parada militara de 1 Decembrie?

autor: FrontPress 11.10.2012
În ultimii ani paradele militare organizate cu ocazia Zilei Naţionale aduc un strop de mândrie în sufletele românilor şi sunt un prilej de bucurie pentru cei mici. Anul acesta însă parada de 1 Decembrie din Bucureşti, cea mai mare la nivelul întregii ţări, este pusă sub semnul întrebării. Motivul invocat de cei de la Ministerul Apărării este lipsa fondurilor, costurile defilării pe sub Arcul de Triumf putând depăşi 1 milion de euro.
Cele 18 avioane, opt elicoptere și câteva zeci de vehicule blindate care au participat anul trecut la manifestaţii au costat bugetul de stat peste 1 milion de euro, informează postul de ştiri Digi24. Însă bugetul actual al Ministerului Apărării abia dacă ajunge să acopere misiunile internaţionale şi conservarea tehnicii de luptă învechite.
Sunt transportoare şi tancuri blindate, unele vechi de aproape 50 de ani. Dacă sunt puse la socoteală şi cherosenul folosit pentru avioanele de luptă şi cele de transport, suma necesară organizării evenimentului creşte simţitor.
În acest moment, cei de la Ministerul Apararii discută mai multe variante pentru soluţionarea problemei. Este analizată anularea totală a paradei sau, cel mai probabil, organizarea unui eveniment de dimensiuni reduse. Sursa: FrontPress.ro
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu