JOS cu bancile !!!


Roubini avertizeaza iar: JOS cu bancile mari!

autor: FrontPress 05.10.2012
Economistul Nouriel Roubini avertizeaza ca economia mondiala are nevoie de inca o criza masiva pentru a distruge bancile mari, care au inca probleme grave, ce nu s-au atenuat in timp. El a precizat ca institutiile financiare care erau prea mari pentru a se prabusi, inainte de criza, s-au extins si mai mult in ultmii ani, astfel ca au devenit cu adevarat problematice.
“Singura solutie este aceea de a distruge bancile care sunt prea mari pentru a se prabusi. Nu exista nicio alta alternativa. Ma gandeam ca va exista cineva care sa ia decizia asta, dupa ce ne-am confruntat cu cea mai acuta criza din ultimele generatii. Poate ca avem nevoie de o noua criza financiara. Insa clasa politica nu ne va duce inca intr-acolo”, a declarat Roubini, citat de Business Insider.
Aceasta idee a fost reiterata de Ian Bremmer, presedintele grupului Eurasia, care este un analist politic cunoscut in America. “Bancile sunt prea mari pentru a se prabusi, acesta fiind un adevar care a capatat si mai mare importanta din 2008 incoace. Este motivul pentru care oamenii au continuat si in criza sa investeasca alaturi de banci si sa-si depoziteze banii acolo”.
Roubini a avertizat recent ca Franta se va confrunta cu probleme grave, identificand cateva probleme pe care Francois Hollande trebuie sa le rezolve urgent, pentru ca tara lui sa nu cada in capcanele recesiunii. Printre acestea se numara cresterea economica slaba si taxarea cu 75% a veniturilor celor bogati. De Constantin Pescaru – Ziare.com
Citeste si:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu