Tiganii din Timisoara


Mesaje impotriva MAFIEI TIGANESTI in Timisoara (FOTO)

autor: FrontPress 01.10.2012
În primele ore ale zilei de luni timişorenii care mergeau la locul de muncă sau la şcoală au avut surpriza să vadă mai multe mesaje împotriva infracţionalităţii ţigăneşti scrise pe pânză albă şi afişate pe poduri sau viaducte de cale ferată.
„Nu mafiei ţigăneşti!” este textul scris cu majuscule care a atras atenţia trecătorilor. Acţiunea inedită nu a fost revendicată.
În ultimii ani Timişoara a putut fi asociată cu mafia imobiliară ţigănească, cu jurnalişti atacaţi pe domeniul public de faţă cu poliţiştii, cu nunţile ostentative din vilele monument istoric distruse din punct de vedere arhitectural şi cu scandalurile de tot felul. Având în vedere aceste realităţi, în sânul populaţiei majoritare româneşti s-a acumulat un sentiment de frustrare cauzat de lipsa de eficienţă şi fermitate a autorităţilor locale, de la funcţionari publici şi poliţişti până la judecători sau procurori, de a combate aceste fenomene infracţionale.
Reprezentanţii filialei timişorene a Noii Drepte au declarat că înţeleg reacţia celor care au afişat mesajele din această dimineaţă şi au anunţat la rândul lor că vor organiza sâmbătă, 20 octombrie, de la ora 14.00, a IV-a ediţie a Marşului împotriva mafiei imobiliare, punctul de întâlnire fiind Piaţa Traian. Tinerii naţionalişti au mai spus că speră ca acţiunea lor să reuşească se sensibilizeze opinia publică şi să determine o reacţie mai fermă din partea autorităţilor.
Oficial în Timişoara trăiesc doar 7.000 de ţigani, dintr-un total al populaţiei de circa 304.000 de persoane. Conform recensământului de anul trecut, la nivelul judeţului Timiş ţiganii ar fi aproximativ 16.500 de persoane din 650.000. Numărul lor este însă mult mai mare, ajungând la “peste 45.000″, aşa cum susţine şi unul din liderii locali ai acestei comunităţi, Rudolf Stancu, de la Centrul Creştin al Romilor din România, filiala Banat. El pune acest lucru pe seama lipsei actelor, mulţi ţigani nefiind înregistraţi în evidenţele statului. Deasemenea acesta a cerut şi ca ţiganii să aibe reprezentanţi în toate instituţiile publice. Sursa: FrontPress.ro
Imiagini de la editia de anul trecut a Marsului impotriva mafiei imobieliare AICI 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu