Pacanele interzise


Ungaria INTERZICE “pacanelele” invocand securitatea nationala

autor: FrontPress 03.10.2012
Guvernul Ungariei a decis să ia măsuri urgente în privinţa interzicerii automatelor de jocuri de noroc pentru că acestea reduc veniturile populaţiei şi reprezintă o ameninţarea pentru securitatea naţională, informează The Wall Street Journal. Conform  France Presse, Parlamentul de la Budapesta a adoptat marţi în procedură de urgenţă propunerea guvernului cu o largă majoritate.
Secretarul de stat Janos Lazar a afirmat că jocurile mecanice de noroc sunt un pericol în special pentru persoanele sărace din zonele rurale care cheltuie o parte substanţială din salariile lor mici şi beneficiile sociale pe acest tip de jocuri, scrie Ziarul Financiar. “Jocurile de noroc sunt periculoase şi nocive pentru societate”, a spus acesta.
Modificările aduse actualei legislaţii presupun ca automatele de jocuri de noroc să nu mai fie puse în funcţiune iar cele care sunt folosite în prezent în baruri sau restaurante să fie scoase din uz, excepţie făcând doar cele din cazinourile autorizate.
Secretarul de stat a menţionat că reducerea veniturilor la bugetul de stat rezultată în urma interzicerii aparatelor de jocuri de noroc (circa 135 de milioane de dolari) va fi acoperită prin introducerea unor noi reglementări şi taxe asupra jocurilor de noroc online.
Pariurile online au reprezentat o problemă pentru guvern de mulţi ani. Statul nu are mijloacele necesare pentru a taxa sau reglementa site-urile de pariuri sportive pentru că acestea nu sunt înregistrate în Ungaria. O propunere de modificare a legislaţiei fiscale făcută de partidul de guvernământ Fidesz în septembrie 2011 prevedea introducerea permiselor pentru operatorii de jocuri de noroc online şi impunerea unei taxe de 20% pe venitul acestora. Lazar a precizat că ministerul de justiţie încearcă să găsească o soluţie pentru această problemă. Sursa: FrontPress.ro
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu