PoligamiaCum a ajuns Germania sa sustina si sa finanteze POLIGAMIA

autor: FrontPress 07.10.2012
Poligamia nu este doar un hobby al marilor seici petrolieri sau al dictatorilor din Golful Persic. Ea este intalnita si in Germania de azi, nu putini fiind musulmanii care intretin un mini-harem, pe spatele statului social.
In randul libanezilor si palestinienilor care traiesc in Germania, in special, se intalnesc barbati care nu incheie o casatorie civila, ci numai una religioasa, in fata unui imam. Expertii sunt de parere ca intre 10% si 20 % dintre toate casatoriile incheiate intre musulmani sunt parafate in acest mod.
Din punct de vedere legal, acestea sunt invalide, dar pentru cercurile musulmane ele au un rol mult mai important decat un act semnat la primarie. Problema este ca mariajul incheiat in fata imamului da sansa proliferarii poligamiei, scrie Deutsche Welle.
Cauza pentru acesta se afla in legea islamica, Sharia, care permite casatoria cu pana la patru femei. Exista insa si o alta cauza: casatoriile intre musulmani nu sunt controlate practic de nimeni, desi imamul, in mod normal, este obligat sa-l intrebe pe tanarul casatorit daca mai are si o alta sotie. In practica, insa, acest lucru se intampla extrem de rar.
Casatoriile religioase se incheie in moschei, insa nu exista un registru central pentru evidenta acestora. Asta inseamna ca barbatii pot merge din moschee in moschee pentru a incheia o noua casatorie, fara sa le fie teama ca cineva ii va intreba pentru a cata oara se insoara. Si inca ceva: poligamia este posibila pentru ca ei nu sunt obligati sa se ingrijeasca material de sotia lor. Aceasta grija este preluata de stat.
Musulmancele care nu au incheiat o casatorie civila nu o data se folosesc de ignoranta statului si se prezinta ca fiind mame singure, declarand ca nu stiu care e numele tatalui copilului. Acestor femei li se acorda diverse ajutoare sociale, atat pentru ele cat si pentru copil. O femeie care are 8 copii, de pilda, ia atat de multi bani lunar incat nici nu mai are nevoie sa munceasca.
Chiar daca suna paradoxal, statul german finanteaza poligamia. Autoritatile nu au de ales. Tendinta spre poligamie in randul musulmanilor a fost incurajata si de codul civil, schimbat in 2009. Atunci, schimbarea spunea ca nu este necesar sa fie incheiata o casatorile civila, pentru a fi parafata una religioasa. De Iulian Dumitrescu - Ziare.com
«  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu