Le Pen dat in judecata


Le Pen dat in judecata de EVREI pentru ca i-a facut pe TIGANI hoti

autor: FrontPress 07.10.2012
O organizaţie studenţească evreiască a anunţat miercuri că a depus o plângere oficială împotriva lui Jean-Marie Le Pen, preşedintele de onoare al Frontului Naţional, partid naţionalist condus actualmente de fiica acestuia, pentru că în cadrul unui discurs ar fi comparat ţiganii cu hoţii.
Uniunea Franceză a Studenţilor Evrei (UEJF) îl acuză pe veteranul naţionalismului francez, în vârstă de 84 de ani, că ar fi “incitat la ură rasială”. Plângerea va fi analizată de o instanţă de judecată din Saint-Nazaire în luna februarie a anului viitor.
În discursul său, rostit în data de 22 septembrie cu ocazia Congresului anual al Frontului Naţional, Le Pen i-a descris pe ţigani drept “păsări care zboară natural”, folosind verbul “voler” care înseamnă în franceză “a zbura” dar şi “a fura”.
Studenţii evrei îl acuză pe politician că îi compară pe ţigani în totalitatea lor cu “o adunătură de delicvenţi” şi că prin folosirea cuvântului “natural” acesta a insinuat intenţionat că etnia respectivă are o înclinaţie înnăscută pentru a fura. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu