Obligatie


Pentru a nu fi acuzati de “RASISM” surdo-mutii sunt OBLIGATI sa-si schimbe semnele

autor: FrontPress 09.10.2012
Obsesia corectitudinii politice a devenit in ultimii ani o constanta a societatii britanice, dand nastere unor abuzuri precum cazuri de copii de numai 3 ani acuzati de “rasism”. Recent a fost depasita insa o noua limita. Astfel, pentru a nu deranja vreun evreu, homosexual sau chinez, limbajul celor care nu aud trebuie sa se schimbe.
Pana acum gestul pe care un om surd il facea cand se referea la un evreu era un carlig in zona nasului. Deasemenea, cand subiectul de discutie era un chinez, un surdo-mut isi alungea ochii, semnaland un aspect mongoloid. Astazi insa aceste gesturi sunt considerate “inacceptabile” in Marea Britanie, scrie Daily Mail.
“Tinerii din comunitatea surzilor nu mai utilizeaza aceste semne pentru ca doresc sa fie corecti din punct de vedere politic. Din acelasi motiv, cei care nu au o problema cu auzul nu mai folosesc termeni insultatori atunci cand discuta despre un homosexual”, a declarat Bencie Woll, directorul Centrului de Cercetare a Limbajului Surzilor din Londra.
Din aceasta cauza, gesturile facute de surzi atunci cand se refera la un chinez, evreu sau homosexual trebuie sa se modifice pentru a deveni corecte politic, cum noteaza sursa citata, care prezinta si noul limbaj impus acestora.
Pentru homosexuali, surzii vor trebui ca de acum incolo sa-si ciupeasca barbia de doua ori cu degetul mare si cel aratator, pentru chinezi mana se misca orizontal pe piept si vertical in jos iar pentru evrei barbia trebuie stransa de doua ori cu mana.
“Ceea ce comunitatea celor care aud nu intelege de fapt este ca desi social vorbind semnele vechi sunt considerate jignitoare, acestea nu sunt realizate pentru a insulta pe cineva, ci sunt folosite pentru a reprezenta vizual un concept”, a explicat profesorul Bencie Woll pentru The Guardian. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu