NATIONALISTII MAGHIARI


Nationalistii maghiari au cerut in strada pedepsirea criminalilor comunisti (FOTO+VIDEO)

autor: FrontPress 02.10.2012
Circa 2.000 de membri şi simpatizanţi ai partidului radical Jobbik au mărşăluit vineri prin centrul Budapestei cerând pedepsirea exemplară a doi criminali comunişti implicaţi în reprimarea revoluţiei maghiare antisovietice din 1956.
Coloana de manifestanţi a trecut prin faţa casei unui fost procuror şi prin faţa locuinţei fostului ministru de interne, ambii fiind responsabili de uciderea mai multor conaţionali.
Naţionaliştii s-au declarat extrem de nemulţumiţi de faptul că foştii demnitari comunişti primesc “pensii de lux” în timp ce multe din victimele fostului regim trăiesc la limita sărăciei. Deasemenea a fost criticată şi activitatea Centrului Simon Wiesenthal care “vânează nazişti”, ignorând total autorii masacrelor comuniste.
Peste  300 de persoane au fost executate după înăbuşirea revoluţiei din 1956 de către tancurile sovietice şi alte câteva mii de maghiari au fost închişi. Aproape 200.000 de persoane au fugit în Occident în timpul evenimentelor.
Alianța Tinerilor de Dreapta – Mișcarea pentru o Ungarie mai bună (Jobbik) a obţinut 17 la sută din voturi în urma alegerilor generale din 2010 şi un număr de 45 de parlamentari. La nivel european partidul are legături strânse cu mai multe formaţiuni naţionaliste, precum Frontul Naţional din Franţa, Naţional-Democraţii din Suedia sau Partidul Naţional Britanic. După alegerile europarlamentare din 2009, Jobbik a obţinut aproape 15 procente din totalul voturilor exprimate, revenindu-i 3 locuri în Parlamentul European. Sursa: FrontPress.ro 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu