Uraste TRICOLORUL


Asa zisul Consiliu National pentru Combaterea Discriminarii uraste TRICOLORUL

autor: FrontPress 09.10.2012
De data asta, CNCD și președintele acestei instituții inutile și de inspirație totalitară, Csaba Ferenc Asztalos, au mers prea departe. Pe lângă faptul că ne spune cum să gândim și cum să vorbim, Csaba Asztalos se arată acum deranjat de tricolor. Într-un mod mai indirect, acesta a considerat gestul lui Mihai Stoica de a înfige un drapel roșu, galben și albastru în plasa unei porți un act xenofob și jignitor. Acesta chiar a amenințat Steaua spunând că ”Dacă vor continua în acest ritm probabil că se vor frige foarte urât”. De când a devenit ceva șovin să fie afișat tricolorul pe un teren de fotbal după o victorie?
Poate Asztalos consideră gestul lui Stoica unul provocator pentru că patronul echipei CFR Cluj, Arpad Paszkany, e ungur. Nu mă interesează Steaua, CFR Cluj, Paszkany, Gigi Becali, Mihai Stoica, meciul între cele două echipe, Mitică Dragomir sau corupția din Liga I. Aici e în joc ceva mult mai important decât un meci de fotbal sau o echipa, e vorba de drapelul nostru național, un simbol sacru ce îi reprezintă pe toți românii. De când e un act provocator afișarea steagului României, tocmai în România? Asztalos compară acest gest cu scandările rasiste. Dar cine e Asztalos și CNCD să ne spună nouă ce e xenofob și ce nu?
Această instituție nu a făcut decât să își bată joc de un drept fundamental: dreptul la liberă exprimare, invocând fel și fel de absurdități corect politice. În realitate, CNCD sprijină dictatura minorităților. Instituția a fost făcută la presiunile Uniunii Europene și este inutilă. Drepturile minorităților și interzicerea discriminării sunt oricum garantate prin lege în România, deci ce poate să mai facă în plus CNCD? Să ne bage pe gât corectitudinea politică și să ne spună că e un gest xenofob să afișăm drapelul național la un meci de fotbal.
În nici o țară din lume un asemenea gest nu ar fi provocat o astfel de reacție ca cea a UDMR-istului Csaba Asztalos. Oriunde altundeva, acest gest ar fi fost ceva normal. La noi, manifestarea identității naționale a ajuns să fie ”un act de ură la adresa minorităților”. Oare câți unguri s-au simțit discriminați când Stoica a înfipt tricolorul în poartă? Cu siguranță nici unul care gândește normal. Dar reprezentanții CNCD trebuie să mai facă circ din când în când pentru a justifica existența acestei agenții.
Interesant cum CNCD nu a reacționat când sâmbătă, la Arad, au fost comemorați 13 generali care au ucis mii de români. Totul în cadrul unei manifestări la care au participat sute de extremiști și unde a fost afișată harta Ungariei mari, care includea teritorii româneşti precum Banatul, Crişana, Maramureşul şi Transilvania. Acela nu a fost un gest provocator? Când deputatul PSD-ist Mădălin Voicu, care a recunoscut că e țigan, a jignit populația majoritară românească cu declarațiile făcute într-un interviu, CNCD a tăcut. Voicu a spus că românii sunt lași și trădători, că fură mai mult ca țiganii, iar de moldoveni a zis că sunt mai mari infractori ca țiganii, acuzându-i de crime, incesturi și găinării.
Așadar, concluzia e evidentă: dacă românii sunt insultați, Asztalos nu intervine. Dar dacă cineva îndrăznește să facă actul ”nazist, fascist, rasist și xenofob” de a afișa tricolorul, tocmai pe teritoriul României, imediat își arată CNCD colții. Însă cel mai grav e că acest consiliu e o instituție de stat și cei ce lucrează acolo sunt plătiți cu banii noștri, plătiți să ne batjocorească în propria țară… De Codrin Goia – Schimbarea
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu