Un gest frumos


Tricolorul in fata portii CFR 1907. Un gest frumos al lui MM Stoica

autor: FrontPress 08.10.2012
Steaua a câstigat cu 1-0 derbiul jucat duminica seara, pe Naţional Arena, cu CFR 1907, în etapa a 11-a a Ligii 1. Pe Naţional Arena, în faţa a aproximativ 40.000 de spectatori, Steaua nu si-a dezamagit suporterii si a jucat din nou spectaculos. Antrenoorul CFR 1907 Ioan Andone a recunoscut că Steaua a jucat mai bine şi a avut mai multe ocazii. Cuprins de euforia succesului obţinut de echipa lui Reghecampf în faţa campioanei, managerul MM Stoica al roş-albaştrilor a făcut un gest frumos. Acesta a mers în dreptul galeriei Stelei şi a luat un steag tricolor, pe care apoi l-a înfipt în plasa porţii unde apărase în repriza secundă portughezul Mario Felgueiras, gest tipic cuceritorilor din alte vremuri.
Paradoxal presa locală, regională şi centrală în loc să aprecieze gestul patriotic al lui MM Stoica l-a considerat xenofob, scandalos, incredibil, provocator sau rasist. Adică reporterii şi formatorii de opinie au devenit aşa de slugarnici organismelor internaţionale şi străinilor că a afişa drapelor naţional pe un teren de sport a devenit un lucru rău. În toate ţările civilizate din lume câştigătorii se afişează cu drapelul naţional pe teren după o victorie. Înţeleg bucuria lui Gigi Becali şi a lui MM Stoica de a se bucura cu Tricolorul pe Naţional Arena. Adevărul şi dreptatea au învins. Steaua a fost şi este o echipă mai bună decât CFR 1907 ajutată de arbitrii şi de sistemul aproape mafiot din fotbal şi politică să câştige campionatul numai pentru că Arpad Paszkany este sponsorul generos al preşedintelui cu origini securiste Traian Băsescu, marioneta şi păpuşa gonflabilă a intereselor corupte ale Occidentului în România.
Astfel un gest nobil al lui MM Stoica de a înfige Tricolorul în faţa porţii unui portar portughez dintr-o echipă cu jucători străini şi cu patron ungur a deranjat reţelelele plătite de servicile speciale din presă sau pur şi simplu majoritatea ziariştilor nu mai simt şi trăiesc româneşte când văd drapelul naţional, fiind spălaţi pe creier de 23 de ani de politică de stat anti-naţională. Steaua a bătut aseară pe merit CFR 1907, iar MM Stocia a făcut un gest patriotic. Cu scrisorile penibile şi jalnice ale lui Platini, care ne acuză de rasim, sincer e vremea să le aruncăm la tomberon ca să nu spun să ne ştergem cu ele în altă parte. Vine Platini să ne de-a lecţii împotriva rasismului dintr-o ţară în care francezii dau foc de vii la ţiganii din taberele de la marginea oraşelor franceze şi poliţia nici măcar nu le anchetează. Culmea ipocriziei…Cu poveşti de astea nene Platini, Occidentul îi trăgei pe sfoară pe români prin anii 90, când pentru a ne delapida economia şi resursele, noi românii îl credeam pe cuvânt cu toate minciunile şi experimentele dureroase. De Ionuţ Ţene – NapocaNews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu