NATIONALISTII bulgari


Nationalistii bulgari in vizita de curtoazie in Moscova. Rusia preferata in locul Turciei in UE

autor: FrontPress 10.10.2012
Liderul partidului naţionalist Ataka, Volen Siderov, s-a aflat la sfârşitul săptămânii trecute într-o vizită în capitala Rusiei, cu această ocazie trimiţându-i şi un cadou preşedintelui Vladimir Putin, care duminică a împlinit 60 de ani. Cadoul de curtoazie a constat într-o plachetă cu clădirea parlamentului din Sofia, o insignă onorifică a partidului radical şi cartea scrisă de Siderov, Fundamentele bulgarismului.
În mesajul de felicitare, liderul Ataka l-a omagiat pe Vladimir Putin susţinând că “Rusia are în sfârşit conducerea de care are nevoie”. Acesta a mai adăugat că relaţiile bilaterale trebuie să se dezvolte constant în condiţiile geostrategice actuale. Mai mult, Siderov s-a declarat adeptul aderării Rusiei la Uniunea Europeană, în locul Turciei.
Conform unui comunicat de presă al partidului, remis duminică, Volen Siderov s-a aflat în Rusia împreună cu tot grupul parlamentar Ataka. Cheltuielile deplasării au fost acoperite din economiile proprii ale politicienilor naţionalişti, după ce parlamentul bulgar a refuzat acoperirea costurilor.
În cadrul întâlnirii de sâmbătă a lui Siderov cu purtătorul de cuvânt al Dumei de stat, camera inferioară a parlamentului din Moscova, s-a discutat posibilitatea întăririi cooperării dintre cele două ţări. Oficialul rus a mai fost informat asupra faptului că actuala putere de la Sofia întreţine o adevărată “fobie” faţă de Rusia, Ataka fiind singurul partid care promovează deschis apropierea dintre Sofia şi Moscova. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu