Serie de panouri solare pentru apa calda

Daca aveti de gand sa legati panourile solare in retea, aveti oportunitatea de a va dezvolta sistemul pe masura ce va mai permiteti sa achizitionati noi panouri, fiind vorba de retea, oricand se mai poate adauga la capat inca unul. Daca aveti de gand sa va existindeti mai mult din start, atunci exista un numar de pasi pe care va trebui sa-i urmati pentru a afla cat de multe panouri solare veti avea nevoie pentru a compensa toata energia utilizata in casa dvs.
Necesarul energetic este cantitatea de energie necesară pentru a ridica temperatura unui consumator cu o anumită valoare. Consumatorul de energie termică poate fi de exemplu un boiler folosit la prepararea apei calde manajere, o clădire, o piscină, etc. Diferenţa de temperatură se stabileşte în funcţie de cerinţele fiecărei aplicaţii.

Apă caldă menajeră

Consumul de apă caldă menajeră se determină în funcţie de numărul de persoane care utilizează această resursă. Într-o gospodărie, fiecare locuitor consumă zilnic o cantitate de 50-60 litri de apă caldă la temperatura de 55-60°C. Dacă ne referim la un hotel sau o pensiune, cantitatea de apă caldă luată în calcul se ridică la 95 de litri zilnic pentru fiecare turist, sau 143 de litri zilnic pentru fiecare cameră dublă (cu un grad de ocupare de 1,5 turişti/cameră).Deci un numar de 8 panouri solare apa calda cu 18 tuburi ar acoperi, pe perioada verii, necesarul zilnic al unei pensiuni cu 8 camere.

Încălzirea clădirilor

Pentru încălzire calcului se face în funcţie de media lunară a însoririi pe metru pătrat. De exemplu, la Cluj, în luna aprilie putem obţine o cantitate de căldură de cca 4,2 kW, în medie, zilnic, de pe o suprafaţă de colector de un metru pătrat. Înmulţind cu suprafaţa totală a colectoarelor putem obţine cantitatea de căldură produsă zilnic de instalaţie. Necesarul energetic al unei clădirii se poate determina pornind de la consumul mediu lunar de combustibil convenţional folosit pentru încălzire.

Încălzirea piscinelor

Pentru încălzirea piscinelor avem de a face cu un caz particular. O estimare foarte aproximativă se poate face astfel: pentru a avea o temperatură de cca. 28°C în piscină timp de 5 luni pe an (mai-septembrie), înmulţim suprafaţa piscinei cu un coeficient de 0,7 şi aflăm suprafaţa necesară a colectoarelor solare.
Avantajele energiei solare:

  1. Este gratuita, atata timp cat soarele este pe cer va puteti bucura de avantajele unei incalziri absolut gratuite fara ulterioare cresteri de pret.
  2. Este ecologica, nu polueaza
  3. Este estetica
  4. Instalatiile nu necesita intretinere
  1. Cantitatea de energie solara ce se rasfrange pe acoperisul unei case este mai mare decat toata energia electrica consumata in casa.
  2. Cu timpul se pot reduce celelalte surse de energie, extrem de costisitoare.
  3. Cea mai moderna metoda de incalzire


www panouri solare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu