Protest !


Protest in Hong Kong pentru eliminarea cursurilor de PATRIOTISM CHINEZ din scoli

autor: FrontPress 03.09.2012
Mii de manifestanţi s-au adunat sâmbătă la Hong Kong cu scopul de a constrânge guvernul să renunţe la cursurile de patriotism chinez înainte de redeschiderea şcolilor, informează Agerpres, care citează AFP.
Pe o vreme ploioasă, circa 40.000 de părinţi şi elevi s-au strâns în faţa sediului guvernului, potrivit radioteleviziunii publice RTHK care a citat organizatori, în timp ce poliţia a menţionat un total de 8.100 de manifestanţi.
Este cea de-a doua manifestaţie după ce, în iulie, aproximativ 90.000 de cadre didactice şi elevi au coborât în stradă pentru a protesta faţă de lecţiile de patriotism pe care le denunţă ca fiind o tentativă de spălare a creierului copiilor din regiunea semiautonomă Hong Kong cu propagandă chineză.
Adunarea a fost organizată înainte de deschiderea, luni, a noului an şcolar. Guvernul a cerut unităţilor de învăţământ să înceapă introducerea acestor cursuri, pe bază de voluntariat cu începere din acest an şcolar, dar care vor deveni, din 2016, obligatorii în toate şcolile.
Potrivit mass-media locale, majoritatea şcolilor intenţionează să nu organizeze lecţiile în cauză în acest an.
Un purtător de cuvânt al Ministerului Educaţiei a afirmat că guvernul va continua să asculte toate punctele de vedere, dar nu s-a referit la posibilitatea abandonării acestor cursuri.
‘Biroul Educaţiei îndeamnă toate părţile implicate să păstreze calmul, să dea dovadă de obiectivitate şi să facă din interesul elevilor o prioritate’, a declarat purtătorul de cuvânt.
Guvernul a precizat că ‘educaţia naţională’ reprezintă un subiect important pentru a favoriza sentimentul de apartenenţă naţională, în contextul în care nemulţumirile faţă de Beijing se intensifică în acest oraş din sudul Chinei cu o populaţie de şapte milioane de locuitori. De pe Gandul
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu