Pakistanezi teroristi


Doi studenti pakistanezi planuiau un atac TERORIST in Romania

autor: RV 07.12.2012
Ramzan Muhammad (30 de ani) si Adeel Muhammad (19 ani), studenti ai Univeristatii “Lucian Blaga” din Sibiu, sectia “Industrie Alimentara, au fost declarati persoane indezirabile pentru ratiuni de securitate nationala si expulzati din Romania in urma unei hotarari judecatoresti.

Purtatorul de cuvant al SRI, Sorin Sava, a declarat joi, pentru Mediafax, ca doi cetateni straini, carora nu le-a precizat varsta sau cetatenia, au fost implicaţi in pregatirea unor activitati ale unei structuri afiliate Al Qaida de comitere de actiuni teroriste pe teritoriul Romaniei in perioada Sarbătorilor de iarna, fiind retinuti si urmand sa fie indepartati din Romania.
Misiunea celor doi era sa recruteze persoane care sa sprijine acţiunea terorista propriu-zisa. Buni specialisti in chimie, cei doi Muhammad ar fi trebuit sa contribuie si la construirea dispozitivelor explozive. Cand totul ar fi fost gata, “studentii teroristi” ar fi anuntat oamenii de legătură din afara Romaniei.La semnalul lui Ramzan şi Adeel, ar fi urmat sa vina “executorii”, cei care trebuiau să puna in aplicare atentatul. Sursele noastre au dezvăluit ca aceştia erau musulmani din nou-creatul stat Kosovo, pe care Romania a refuzat să-l recunoască.Planul terorist viza detonarea, pe teritoriul Romaniei, a unor dispozitive explozive în timpul Sarbatorilor de iarna, sub protecţia multimilor mari de oameni care se aduna in această perioada in locuri publice, informeaza Evenimentul Zilei.
Intr-un comunicat de presa emis ieri, Seriviciul Roman de Informatii precizeaza ca, in contextul masurilor intreprinse de catre autoritatile romane cu competente in prevenirea şi combaterea terorismului, ce au fundamentat sentinta civila a Curţii de Apel Bucureşti nr.6906 din 05.12.2012, prin care cetatenii straini R.M. şi A.M. au fost declarati indezirabili pentru o perioadă de 15 ani, SRI este impunternicit sa comunice urmatoarele:
Urmare a informatiilor obtinute in cadrul Sistemului National pentru Prevenirea si Combaterea Terorismului (SNPCT), SRI, in cooperare cu celelalte institutii din cadrul Sistemului, a intreprins o serie de masuri complexe de documentare a unor activitati pregatitoare pentru comiterea unei acţiuni teroriste pe teritoriul Romaniei in perioada sarbatorilor de iarna de catre o structura extremista afiliata ideologic organizatiei AL – QAIDA.
In acest sens, au fost monitorizate acţiunile intreprinse de catre membrii structurii aflati in tara noastra, considerati ”puncte de sprijin”, ce se aflau sub coordonare externa, in conditii de conspirativitate. S-a stabilit ca acestia urmau să asigure suport pentru desfasurarea intregii operaţiuni, relevant fiind si faptul ca unul dintre cei în cauza detine cunostinte cu privire la confectionarea unor dispozitive explozive improvizate.
De asemenea, s-au obtinut informatii potrivit carora, pentru punerea in aplicare a actiunii preconizate, s-a incercat cooptarea unor persoane cunoscute ca sustinători ai unor grupari jihadiste, care să acţioneze impreuna cu „punctele de sprijin” din Romania.
Datele si informatiile relevante obtinute in caz au fost valorificate, potrivit legii, la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, care a sustinut in fata instantei competente propunerea SRI de declarare ca indezirabili a cetatenilor straini R. M. şi A.M implicati in activitati de natura a afecta grav securitatea nationala pe profil antiterorist.Urmare a Sentintei Curţii de Apel Bucuresti, cei doi cetateni straini au fost retinuti si luati in custodie publica, in vederea indepartarii de pe teritoriul national.
In calitate de autoritate naţională in domeniul prevenirii si combaterii terorismului, SRI, împreună cu celelalte institutii din cadrul SNPCT, are ca prioritate majora prevenirea oricaror riscuri si amenintari pe profil antiterorist.Sursa: FrontPress.ro
Ramzan Muhammad
Adeel Muhammad


2 comentarii:

  1. De ce-i expulzeaza? Nu mai avem legi care sa judece pe cineva dovedit ca avea de gând sa omoare români? Alti borfasi prin alte parti unde justitia are "cojones" asteapta luni si ani sa fie extradati, iar noi îi dam fara sa ni-i ceara nimeni!

    RăspundețiȘtergere
  2. Din comoditate ..... O dimineata vesela, Odorica

    RăspundețiȘtergere