Forza Nuova


Interviu cu liderul Forza Nuova: Italia trebuie sa iasa din NATO si sa se alieze cu Rusia

autor: FrontPress 15.12.2012
Deși astăzi nu apare în sondaje, credem că Forza Nuova (FN) este un partid italian în creștere și cu ”actele în regulă” pentru  a atrage un consens larg în viitorul apropiat. Condițiile pentru succesul  acestei  mișcării  merg exact în direcția unei viziuni tot mai răspândite în rândul populaţiei: criticile la adresa monedei  euro, a băncilor sau a proiectului actual al Uniunii Europene.
Răsfoind site-ul oficial (realizat  într-un mod excelent)  sunt imediat evidente trei lucruri:
1) Forza Nuova este singurul partid politic italian care propune respingerea monedei euro și o întoarcere la o monedă suverană tipărită de stat în numele Statului (nu de Banca Centrală şi exact cum a încercat să facă fostul preşedinte american Kennedy);
2) Forza Nuova este singurul partid politic care propune în mod deschis o linie politică puternică pentru promovarea natalității italiene, precum și pentru protejarea familiei tradiţionale și pentru apărarea valorilor creștine.
3) Forza Nuova este singurul partid politic care acuză  în mod deschis bănci și bancheri pentru dezastrul economic în care a fost  aruncată Italia și care propune o nouă Europă, incluzând în acest nou proiect geopolitic Rusia și Ucraina.
Din aceste motive, precum și din cauza crizei partidelor ”istorice” de centru-dreapta, estimăm că FN va deveni în curând un actor major pe scena politică italiană. Din acest motiv am hotărât să  publicăm acest interviu.
Politică și alianțe
RC: Puteți să ne descrieți  Forza Nuova? Mass-media vă portretizează des ca o formațiune de extremă dreapta sau nostalgică după fascism. Spuneți-ne dumneavoastră ce este Forza Nuova.
R. Fiore: Forza Nuova este o mișcare care se luptă pentru a opri declinul rapid al Națiunii pe toate planurile. Din punct de vedere istoric recunoaștem că fascismul a realizat importante progrese sociale și politice. Totuși nu ne considerăm o formațiune nostalgică. Deasemenea nu credem că sintagma “extremă dreapta” este corectă pentru că se referă la un sistem de gândire  învechit.
RC: De luni de zile se vorbește despre mișcarea greacă Zorii Aurii și de succesul ei. Ce părere aveți  despre acest partid? Sunteți în contact cu ei?
R. Fiore: Îi cunosc pe cei din Zorii Aurii și cu ei am participat la mai multe evenimente. Ei reprezintă cea mai recentă reacție de demnitate a unui popor mândru care nu dorește să-şi lase bătrânii în foamete și familiile lor în sărăcie, din cauza condițiilor impuse de puterile financiare ale lumii.
RC: La alegerile viitoare vă veți uni cu alte formați politice naţionaliste precum La Destra, Fiamma Tricolore sau alte partide de centru dreapta?
R. Fiore: Vom participa la competițiile electorale viitoare, dar aşa cum stau lucrurile acum, pot să spun că ne vom prezenta singuri. Nu cred că vom găsi un acord cu cei care așteaptă încă o înviere a lui Berlusconi sau cu cei care-l susțin pe fostul premier Monti.
(Mario Monti a condus  timp de aproximativ un an guvernul italian format exclusiv din tehnocrați. În trecut el a fost Comisarul european pentru piața internă și Comisar european pentru concurență. A  lucrat pentru  banca de afaceri Goldman Sachs si este membru marcant al Comisei Trilaterale n.t.)
Despre Mario Monti
RC: Credeți că guvernul Monti a salvat Italia în noiembrie 2011? Sau credeți că Italia ar fi fost salvată de către BCE și cu Berlusconi prim-ministru? Care este opinia dumneavoastră cu privire la primele 10 luni ale guvernului Monti? Care sunt cele mai bune și cele mai proaste măsuri adoptate de acest guvern?
R. Fiore: Mi se pare o întrebare înșelătoare. Monti nu a salvat Italia. Dimpotrivă Italia încă se mai află în pericol și ar putea să nu mai poată fi salvată cu adevărat. Sistemul  adoptat în Italia și în țările numite PIGS (Portugalia, Irlanda, Grecia, Spania n.t.) nu mai poate rezista și se va menține atât cât  vor permite marile puterile financiare. Cu Monti, în orice caz, datoria a devenit  mai mare ca oricând, șomajul este în creștere, întreprinderile mici se închid în fiecare zi și marile companii de stat (Eni, Finmeccanica, etc) se pregătesc să fie vândute proprietarilor noi pentru niște mărunțiș.
Despre EURO și politica internațională
RC: Forza Nuova este singurul partid politic italian care în mod deschis contestă moneda euro și care cere o întoarcere la o valută națională. Aș dori să știu cine ar trebui să emită această monedă, Banca Națională a Italiei sau Trezoreria statului și cum ar gestiona Italia  revenirea la Liră, mai ales în relațiile cu partenerii europeni?
R. Fiore: Forza Nuova dintotdeauna susține că statul ar trebui să emită bani în formă de credite și nu să se împrumute prin bănci, fie ele italiene sau europene. Situația de astăzi este vizibil mai proastă fața de cea de acum zece ani în urmă, deoarece cu lira italiană, dacă era necesar, statul putea folosi direct banii Băncii Italiei (deși aceasta avea deja o majoritate privată). Astăzi BCE-ul împrumută numai la bănci. Nu ne interesează să revenim la Lira anilor ’90, ci să revenim  la o monedă emisă de către stat. Italia trebuie să refuze să își plătească datoria, pentru că plata ei este imposibilă și greșită moral (banii la momentul împrumutului au fost creați  din nimic). Cu un control al monedei va începe rapid renașterea.
RC: Ce credeți că ar trebui să facă Italia în termeni de alianțe când vine vorba de NATO și Uniunea Europeană?
R. Fiore: Trebuie să ieșim din NATO și să promovăm o adevărată alianță europeană, care va include Rusia, Ucraina și Bielorusia, excluzând SUA, pentru simplul motiv că Statele Unite nu sunt o țară europeană și interesele lor sunt în contradicție cu ale noastre. Această Europă liberă și independentă va deveni, astfel, un garant al păcii și justiției în forurile politice internaționale.
Ce ar trebui să facă Occidentul pentru a opri declinul său? Trebuie interzise avortul și imigrația și începută o adevărată campanie demografică?
R. Fiore: În programul mișcării Forza Nuova este susţinută necesitatea unei campanii viguroase de creștere a populației. În Italia nu s-au făcut încă pași în această direcție (mai mulți  miniștri au fost deosebit de ostili față de acordarea unui ajutor economic pentru familii). În alte state europene, cum ar fi Franța, Germania, Țările scandinave și Rusia, sprijinul financiar acordat de stat pentru familie este generos și, în unele cazuri, chiar impresionant. Rezultatul este că în alte părţi natalitatea este în creștere, în timp ce Italia rămâne o națiune îmbătrânita. Eu cred că fiecare naștere ar trebui să fie considerată un eveniment în care statul trebuie să investească: dacă în Franța pentru trei copii o mamă primește 800 de euro pe lună, în Italia o mamă este forțată să lucreze și astfel să plătească o bonă să stea cu copiii. O lege serioasă pentru a încuraja creșterea populației ar reprezenta o eliberare și pentru  femei.
Economia
RC: Credeți că este necesar să se taie cheltuielile publice? Credeți că statul ar trebui să continue să cântărească atât de mult (astăzi are o pondere de 52% din PIB)?
R. Fiore: Sunt de acord că este necesar să se educă cheltuielile guvernamentale și că întreaga structură trebuie să devină mult mai sobră, dacă nu austeră, dar să nu uităm că refuzând plata datoriei externe s-ar vedea un efect imediat. Fostul guvern a impus taxe speciale cu care s-au umplut  seifurile băncilor în loc să se stimuleze întreaga economie și să se restructureze o mare parte a infrastructurii rutiere din Italia.
Politica și viitorul
RC: Multe persoane cred că o adevărată reformă în Italia este imposibilă fără un șoc  (de exemplu o formă de faliment). Ce părere aveți?
R. Fiore: Noi trebuie să nu plătim datoria. Acest lucru va afecta bancherii, care au profitat de suferința lumii. La fel, popoarele din Europa ar începe imediat o cale de progres și pace socială. În Italia, în anii ’30, au fost construite orașe mari în timp foarte scurt pentru că statul controla banii publici în mod cinstit și echilibrat, după nevoi.
RC: Forza Nuova are o poziție foarte fermă față de  imigrația  islamică. În esență, voi propuneți repatrierea  unui număr semnificativ de muncitori, care contribuie în prezent la funcționarea industriei italiene. Puteți să ne explicați cum vreți să asiguraţi în continuare producţia și  cum o astfel de măsură ar fi compatibilă cu nevoile economiei italiene.
R. Fiore: Noi respectăm pe toată lumea, dar ne întrebăm dacă este corect ca în Italia să rămână masele de oameni ale căror obiceiuri și tradiții contrastează foarte mult cu ale noastre. Faptul că imigranții au venit aici, au trăit și au lucrat este un fapt care trebuie respectat, dar acest lucru nu înseamnă că fenomenul imigrației masive și necontrolate nu ar trebui oprit cât mai curând posibil. Un plan de repatriere pentru acești străini este de fapt un act de iubire faţă de aceste popoare.
RC: Mulțumesc pentru interviu si mult noroc la următoarele alegeri. Traducere si adaptare FrontPress.ro după Rischio Calcolato


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu