Pisicile lui Hemingway



Pisicile lui Hemingway pierd lupta cu justitia americana


Recomanda
Pisicile lui Hemingway pierd lupta cu justitia americana
Tribunalul Federal din Florida Keys a anuntat ca Departamentul american pentru Agricultura are dreptul de a hotari destinul zecilor de pisici care traiesc in deplina libertate in Muzeul si Casa Memoriala Ernest Hemingway din Key West, informeaza msn.com.
Aproximativ 50 de pisici - multe dintre ele fiind urmase ale pisicii albe cu sase degete la fiecare labuta Snowball, pe care celebrul scriitor o primise in dar in 1935 - traiesc de zeci de ani in deplina libertate in acest muzeu, relateaza Mediafax.
Departamentul american pentru Agricultura a cerut insa in urma cu mai multi ani ca administratorii muzeului sa instaleze garduri pentru tine pisicile inchise.
"Cu totii ar trebui sa fim norocosi si fericiti asa cum sunt ele acum", a declarat Mike Morawski, directorul muzeului.
Una dintre cele mai populare atractii turistice din Florida Keys este Muzeul si Casa Memoriala Ernest Hemingway (Ernest Hemingway Home & Museum), in care celebrul scriitor american a trait intre anii 1931 si 1938.
Muzeul atrage aproximativ 250.000 de vizitatori in fiecare an - nu doar pentru ca autorul unor romane celebre precum "Fiesta" ("The Sun Also Rises") si "Pentru cine bat clopotele" ("For Whom the Bell Tolls") si-a petrecut in acea casa sapte ani din viata, ci si pentru a vedea cele 50 de feline cu sase degete la fiecare labuta care locuiesc in aceasta cladire istorica.
Potrivit site-ului institutiei, toate pisicile se afla sub supravegherea unui medic veterinar si sunt deparazitate regulat.
Majoritatea pisicilor sunt castrate pentru a tine populatia sub control. Doar cateva dintre ele, atent selectionate, au ramas necastrate, pentru a putea sa se inmulteasca si sa transmita mai departe acea trasatura distincta a degetului suplimentar.
sursa wall-street.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu