Sfarsitul lumii


Nu vine sfarsitul lumii. Dar mayasii au avut dreptate. Ce se termina cu adevarat?

autor: FrontPress 21.12.2012
mayaTrebuie sa fii destul de naiv si spalat in cap sa pui la suflet toate porcariile astea scornite aiurea. Mayasii. Pot niste tipi cu pene lipite pe corp sa spuna cu exactitate cand se termina totul? Cat de credibil sa fie? De ce nu si-au prezis propriul sfarsit? Pentru ca da, pentru mayasi s-a terminat de ceva vreme – sfarsitul lor s-a numit ”venirea barbarilor nordici”.
Daca nu vine sfarsitul lumii, atunci ce? Vine sfarsitul de saptamana. Se termina saptamana. Arde in flacarile plictiselii. Va fi bombardata de filme bune si ceaiuri de fructe. Pana la urma au avut dreptate si mayasii astia. Se termina ceva.
Vorbeam aseara la o cana de vin fiert despre toata nebunia asta. Si am auzit o chestie foarte interesanta. Ce se intampla cu o masina cand ajunge la 999999 km? Explodeaza? Toata treaba asta reprezinta inca un pretext de petreceri idioate in toate porcariile de beciuri. Patronii burtosi isi freaca palmele. Nu chiar toti. Probabil va deveni o ‘traditie’ sa inventam cate un sfarsit pe an. Din ratiuni economice. Capitalismul a inventat atatea pretexte si texte in speranta ca ne vom baga mana mai adanc in buzunare. Helauin, x-mas, iepuras si multe alte chestii care nu au nicio legatura cu miezul lor traditional.
La stirile televizate am vazut despre un grup de spanioli ce a inchiriat o cabana pe la Paltinis. Protectia lor impotriva apocalipsei erau niste saci de gunoi decupati si pusi in geam. Cu siguranta te vor proteja de apocalipsa. Niciun fel de radiatie nu va trece de indestructibilii saci de gunoi. Cei de la stiri tratau subiectul cu o seriozitate obisnuita. De acasa se vedea pamflet. Oamenii de fapt au venit sa faca o petrecere ieftina in est. Cam atat.
Astea fiind spuse, sper sa va bucurati de acest sfarsit. De saptamana. Altul nu va fi. Ne mai auzim pe acest subiect, cu siguranta in 13.12.2013. Vor inventa ei ceva. Sfarsitul calendarului de marketing si prezicerile targetului de vanzari din orice supermarket. De Ion Negoias – BrasovPress

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu