USL cumpara bunavointa


USL cumpara bunavointa EUROPEI cu ajutorul UDMR

autor: FrontPress 09.12.2012
Conform tuturor sondajelor efectuate la ieşirea de la urne, USL ar fi obţinut o majoritate de circa 54-57 la sută din voturile exprimate astăzi, în urma alegerilor parlamentare. Cu toate acestea social-democratul Victor Ponta a ieşit imediat la rampă anunţând o posibilă alianţă cu UDMR, care ar fi depăşit cu puţin pragul electoral de 5 procente. Dar care ar fi scopul acestei noi aduceri la guvernare a unei formaţiuni etnice şovine şi ostile ordinii constituţionale din România?
Premierul Victor Ponta a declarat, duminică seară, la Târgu Jiu, după închiderea urnelor de vot și publicarea primelor exit-poll-uri, că a vorbit cu președintele UDMR, Kelemen Hunor, care l-a sunat pentru a-l felicita pentru scorul obțninut la alegeri. Deasemenea, Ponta a afirmat că liderul Uniunii i-a confirmat că este dispus să formeze împreună cu USL o majoritate în guvern şi de luni vor începe discuţiile pentru crearea unei majorităţi împreună cu Uniunea. „Am vorbit cu Kelemen Hunor și mi-a confirmat că UDMR de mâine este dispusă să avem o majoritate constituțională, guvernamentală și parlamentară care să permită reforme în anii ce urmează”, a spus premierul, citat de postul de televiziune B1.
Cel mai probabil această mişcare face parte din tactica USL de a mai domoli suspiciunile Europei, unde “popularii” încă sunt cea mai influentă forţă politică, înaintea socialiştilor şi liberalilor. Este cunoscut faptul că în timpul referendumului pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu oficialii europeni au intervenit agresiv în politica internă, susţinându-l pe acesta. Deasemenea UDMR este membru asociat al Partidului Popular European. PPE este în acelaşi timp cel mai influent partid european al momentului. Este cel mai mare partid din Parlamentul European din 1999, din Consiliul European din 2002 și este de departe cel mai mare partid în cadrul prezentei Comisii Europene.
USL a obţinut 54% din voturi pentru Cameră şi 55% pentru Senat, fiind urmată de ARD cu 19% şi 19%, PPDD cu 10% şi 10%, UDMR cu 5% şi 5%, conform rezultatelor exit-poll-ului CSOP difuzat de B1 TV. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu