F-16


Obama face cadou Egiptului avioane de tip F-16! Romania trebuie sa le cumpere…

autor: FrontPress 16.12.2012

In ciuda situatiei instabile si a problemelor legate de noul guvern islamic, SUA trimit Egiptului peste 20 de avioane F-16, ca parte a unui pachet de ajutor extern in valoare de 1 miliard de dolari americani. Primele 4 avioane de acest tip vor sosi in 22 ianuarie, a declarat o sursa anonima pentru Fox News. Egiptul detine in prezent o flota cu peste 200 de avioane de acest tip.
Protestele si instabilitatea din Egipt i-a determinat pe unii sa creada ca livrarea avioanelor in aceste momente ar putea fi o idee rea. Specialistii considera ca Administratia Obama sprijina un regim foarte controversat, chiar daca respecta un contratc incheiat in urma cu 2 ani. Contractul face parte dintr-un acord cu fostul regim Hosni Mubarak.
Din punctul meu de vedere este o idee buna sa iti arati sustinerea pentru regimul egiptean aflat la greu, decat sa fii ostil, americanii mergand pe ideea unui nou Hosni Mubarak decat un Gamal Abdel Nasser.
Probabil Israelul este jenat de aceste tranzactii, dar este si in interesul lor (financiar, de securitate si tranzactii cu resurse naturale) sa mentina angajamentele din era Mubarak.
Probabil rusii si regimul de la Teheran tanjesc dupa influenta asupra canalului Suez sau sa “planteze” rachete in Sinai.
Israelul cheltuieste 647 milioane dolari pentru refacerea sctocului de munitie americana folosita in conflictul din Gaza. Pentagonul a aprobat livrarea catre Israel a 6.900 de kit-uri pentru bombe de inalta precizie, dupa ce stocul evreilor s-a diminuat in urma conflictului cu Hamas.
Sursele estimeaza contractul in jurul sumei de 647 milioane de dolari. Tranzactia cuprinde dispozitive electronice complexe de orinetare, fabricate de Boeing, ce se monteaza pe bombe pentru a le face mai precise. Aceste arme au stat la baza atacurilor israeliene in timpul conflictului de 8 zile din Gaza. Din acest contract mai fac parte 10.000 de incarcaturi explozive: 3.450 sunt bombe ce cantaresc o tona, 1.725 dintre acestea cantaresc 250kg iar restul sunt BLU-109 si GBU-39 “bunker busters”. De George – Romania Military

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu