PERICOLE LA RESTAURANT



Ce pericole te pândesc când iei masa la restaurant

sfatulparintilor_Ce pericole te pândesc când iei masa la restaurant

Când iei masa la restaurant, ultimul lucru la care te gândeşti este siguranţa alimentară. Suntem convinşi, însă, că după ce vei citi aceste secrete din industrie, dezvăluite de Dr. Oz, în momentul în care vei merge să iei masa la restaurant siguranţa alimentară va fi primul lucru pe care îl vei analiza. Află ce poţi face pentru a te bucura de o alimentaţie excelentă când iei masa la restaurant mai ales acum când sunteţi plecaţi în concediu şi soţia n-ar vrea să-şi petreacă timpul prin bucătărie:


Cu cât iei mai târziu masa la restaurant cu atât cresc şansele de a avea mâncarea contaminată

Deşi ţi se poate părea că eşti o persoană sofisticată dacă iei cina târziu la restaurant, cu cât timpul este mai aproape de închiderea restaurantului cu atât mai mari sunt şansele ca mâncarea ta să fie compromisă din cauza faptului că îngredientele au fost pregătite cu ore înainte, iar bacteriile au avut o mulţime de timp să se înmulţească.
În plus, uleiul în care se prăjesc produsele nu are cum să fie proaspăt, ci folosit de multe ori de-alungul acelei zile/seri. Şi, în loc să-ţi facă mâncarea crocantă, grăsimea va pătrunde în alimente. În acelaşi timp, la acele ore înaintate, bucătăria se află în faza de curăţare a vaselor şi rişti ca soluţia de curăţenie să-ţi contamineze mâncarea.

Soluţia: Dacă tot preferi să iei masa seara la restaurant încearcă să comanzi ceva preparat la grătar sau fiert. De asemenea, este o idee bună să alegi ceva gătit (şi nu o saladă crudă, de exemplu), astfel încât orice bacterie periculoasă să fi fost distrusă.


Când iei masa la restaurant fii atent/ă la meniu pentru că e mai murdar decât scaunul de la toaletă

Meniurile sunt rareori curăţate corespunzător şi fiecare persoană care vine la restaurant pune mâna pe ele. Un test făcut la The Dr. Oz Show a scos la iveală că 7 din cele 7 meniuri de la restaurante diferite erau acoperite de bacterii, inclusiv E.coli şi streptococul care cauzează pneumonia.


Soluţia: Apucă meniul de colţul de sus şi nu de partea de jos. Cei mai mulţi oameni prind meniul de partea inferioară aşa că vei evita expunerea la bacterii.


Dacă atunci când iei masa la restaurant muzica este prea tare, vei exagera cu mâncatul

Cu cât muzica este mai tare, cu atât mai plin/ă de energie te simţi – ceea ce înseamnă că vei mânca şi vei pleca rapid, iar astfel profitul restaurantului va fi mai mare. Însă, din cauză că mănânci rapid, nu ai timp să realizezi că te-ai săturat. Prin urmare vei comanda mai mult şi vei sfârşi mâncând prea mult.

Soluţia: Nu comanda totul odată. Comandă separat fiecare preparat pentru că astfel vei deţine controlul şi, prin urmare, vei mânca mai lent şi mai puţin.


Împachetează cu mâna ta ce a rămas neconsumat la masa la restaurant 

Ţine minte că dacă nu ai consumat decât jumătate din cină, nu există o cutie specială în care să fie pusă farfuria pe jumătate plină dacă vrei să iei restul la pachet. Mai mult ca sigur că farfuria ta va fi aşezată lângă vasele murdare şi lângă gunoi. Şi, din pricina grabei, produsele ar putea ateriza pe jos şi de acolo vor fi puse rapid pe farfurie. Ca să nu mai vorbim că nu ştii cine şi cum umblă cu alimentele care pot fi împachetate de cineva cu mâinile goale şi nespălate în prealabil.

Soluţia: Cere mereu să să împachetezi singur/ă ce ţi-a rămas de la cină.
Publicat de 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu