Posta Romana


Se pregateste VANZAREA Postei Romane la indemnul FMI

autor: FrontPress 17.12.2012
Guvernul va modifica strategia de privatizare a Poştei Române şi va scoate la vânzare un pachet majoritar de acţiuni, de până la 51% din capitalul social, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern aflat pe circuitul de avizare al instituţiilor de resort, au declarat joi surse oficiale.
Iniţial, strategia de privatizare a Poştei Române prevedea oferirea către investitori a unui pachet de acţiuni reprezentând 20% din capitalul social.
Conform Memorandumului cu Fondul Monetar Internaţional, autorităţile se angajaseră să găsească, până la sfârşitul lunii iunie 2012, un investitor strategic care va prelua 20% din acţiunile CNPR, în urma unei majorări a capitalului social. Termenul iniţial pentru privatizarea Poştei Române, prin majorare de capital social, era sfârşitul lunii martie 2012.
CNPR şi-a diminuat pierderile considerabil în ultimul an, de la 28 de milioane de euro în 2010 la 4,3 milioane euro la finele anului 2011. În ianuarie 2012, compania a raportat un profit brut de 1,4 milioane de euro, cu 16,6% mai mare decât cel înregistrat în luna decembrie a anului precedent. De pe Agerpres
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu