Ceausescu razbunat


Ceausescu razbunat pentru sangele varsat

autor: FrontPress 28.12.2012
executie ceausescuIliescu şi FSN au oferit poporului român în decembrie 1989 cel mai însângerat şi urât Crăciun din istoria României. Zilele acestea m-am uitat la filmul execuţiei cuplului dictatorial Ceauşescu de la Târgovişte. La un moment dat când paraşutiştii încearcă să o lege cu sfoară pe Elena Ceauşescu, în încăperea procesului, un subofiţer o întreabă cine sunt cei şi de ce mai trag pe străzi, pe 25 decembrie 1989. Elena Ceauşescu răspunde prompt, lucru care până acum nimeni nu l-a sesizat: “Întrebaţi noua putere, pe cei care au preluat puterea cine trage în popor acum!” Citez din memorie, dar cam aşa a sunat în esenţă răspunsul Elenei.
Deci cuplul Ceauşescu ştia clar că este o lovitură de stat şi că noua putere reprezentată de autorii loviturii de stat au pus la cale măcelul de pe străzile oraşelor României, cu diversiunea mercenarilor şi teroriştilor ca să distragă atenţia că un grup organizat şi fiinanţat de URSS va prelua puterea. Ceauşeştii au continuat demn în faţa plutonului de execuţie: “Împreuna am luptat, să murim împreună. Daca vreti să ne omorati, ne omorâţi pe amandoi, împreuna, nelegaţi.”
Acestea au fost printre ultimele cuvinte ale Elenei Ceausescu în timp ce era condusă, alaturi de Nicolae, către zidul sfârşitului lor. Un pluton de execuţie alcătuit din trei soldaţi paraşutişti – deşi se spune că alte sute de soldati se oferiseră voluntari – a îndeplinit sentinţa tribunalului improvizat la Târgoviste, în ziua de 25 decembrie 1989. în urma unui proces expediat rapid, în doua ore, în care atat procurorii cât şi avocaţii apărării au părut că se răfuiesc personal cu cei doi inculpaţi, stenograma înregistrează: “Tribunalul, in nu­mele legii si al po­porului, deliberand in secret, condamna in unanimitate de voturi pe inculpatii Ceausescu Nicolae si Ceausescu Elena la pedeapsa capitala si confiscarea totala a averii, pentru savarsirea infractiunilor de genocid (…); subminarea puterii de stat (…); act de diversiune (…); si sub­minarea economiei nationale (…).” “Puteaţi să ne împuşcati şi fără mascarada asta” se pronunţase, în timpul procesului, Nicolae Ceausescu. Lucrurile ar fi putut la fel de bine să stea şi aşa, de vreme ce soldaţii din plutonul de executie au ajuns la Targoviste în acelaşi elicopter cu judecatorii.
Cârlan, şeful plutonului de execuţie, şi-a dat seama că a fost un pion folosit autorilor loviturii de stat. “Am fost ca nişte roboti…Totul s-a întâmplat foarte repede. Imediat dupa aceea mi-am dorit sa studiez filosofia si dreptul, pentru a înţelege din punct de vedere legal ce s-a întâmplat. Eram un subofiţer care a ascultat ordinele superiorilor, însă am ucis un om după un proces fals. L-am ucis pe Ceausescu în ziua de Crăciun, dar decretul de înfiinţare a Curţii care l-a judecat a fost semnat abia pe 27 decembrie, când Ceauşescu era deja mort de doua zile. Omul pe care l-am omorât era un dictator şi toţi spuneau ca il urasc, dar si pe mine m-au ostracizat după aceea. Iliescu nu m-a placut, presa m-a blamat, iar în 1998 am fost concediat din Ministerul Apararii”.
Mai mult, conspiratorii din completul de judecată conduşi de generalul Victor Stănculescu s-au pus pe chefuit şi băut whisky confiscat încă din elicopterul care ducea cadavrele dictatorilor spre Cimitirul Militar Ghencea. Nu aveau nicio mustrare de conştiinţă, numai o sete nebună să bea şi să mănânce în cinstea victoriei loviturii de stat că o facţiune moscovită a preluat în mod criminal puterea la Bucureşti. La doar câteva ore după execuţia soţilor Ceauşescu, completul de judecată de la Târgovişte s-a întors la Bucureşti cu două elicoptere, în care a adus şi cadavrele celor doi. După ce au aterizat pe stadionul de rugby din Complexul Sportiv Steaua, membrii completului au luat masa. Iar mâncarea a fost aleasă, pentru a sărbători libertatea proaspăt câştigată. Dan Voinea, procurorul din procesul Ceauşeştilor, a istorisit în faţa Comisiei Senatoriale pentru cercetarea evenimentelor din decembrie 1989 ce s-a întâmplat după execuţie. “Ne-a dat nişte aperitive: brânză, salam, ne-a dat câte o friptură cu piure de cartofi şi ne-a dat să bem vin negru. Şi whisky. Cristian Gaţu a venit cu whisky. A venit cu nişte sticle cu whisky şi era o noutate”, a declarat Dan Voinea. Preocupaţi cu mâncarea şi băutura, membrii completului de judecată au uitat de cadavrele Ceauşeştilor, care până la urmă au fost rătăcite.Cei din completul de judecată au coborât din elicoptere şi s-au dus direct la masă, fără să vadă unde sunt lăsate cele două colete însângerate. Iar soldaţii care au fost puşi să le păzească s-au speriat de o Dacie neagră care trecea prin zona stadionului Ghencea şi au luat-o la fugă, fără să se mai întoarcă. Ceauşeştii au stat o noapte întreagă sub cerul liber, pe stadionul 2 din Ghencea.
Pentru circul însângerat şi morţii din decembrie 1989, când noua putere FSN condusă de Ion Iliescu a preluat puterea, nu a plătit nimeni. E timpul ca justiţia să-şi facă treaba şi dosarul crimelor revoluţiei române de după data de 22 decembrie 1989, când pentru morţii nevinovaţi este responsabil Iliescu şi clica sa de agenţi KGB, să fie finalizat. Iliescu pentru sângele vârsat în acele zile, cu terorişti inventaţi şi pentru sângele din ziua de Crăciun, trebuie să fie judecat. Sângele morţilor nevinovaţi strigă de dincolo de morminte să fie răzbunat. Ion Iliescu trebuie să plătească juridic pentru crimele sale înainte să plătească în ceruri, iar locul lui trebuie să fie astăzi la Jilava lângă generalul Victor Stănculescu, nu de pensionar de lux ce-şi râde în barbă de morţii revoluţiei. Românii încep să nu mai creadă în revoluţia română din decembrie 1989, ci să vadă în ea doar o lovitură de stat sângeroasă pusă la cale de o clică conspirativă însetată de sânge şi plătită de Moscova. Nu va fi pace socială şi politică în ţară dacă cei vinovaţi de crimele din decembrie 1989 nu vor plăti în faţa instanţelor de judecată. De Ionuţ Ţene – NapocaNews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu