Irak


Americanii revin, in secret, in Irak

autor: FrontPress 10.12.2012
Statele Unite ale Americii au trimis, în secret, aproape 3.000 de militari în Irak pe care i-au desfăşurat în baze militare deja existente, a relatat luni publicaţia rusă Vzglyad, preluând o ştire în acest sens de pe agenţia chineză de presă Zhongguo Sinven, care la rândul său face referire la presa iraniană.
Trupele americane ar fi intrat în Irak în grupuri mici, de pe teritoriul statului vecin Kuweit, această mişcare având legătură cu ‘situaţia din Siria şi Iran’, după cum au relatat canalele media citate.
În prezent, în Kuweit, potrivit acestora, s-ar afla încă 17.000 de militari americani, care aşteaptă să fie desfăşuraţi în Irak.
Trupele americane au fost retrase din Irak la 18 decembrie anul trecut. După aceea, pe teritoriul irakian a rămas un contingent restrâns de numai 150 de militari pentru instruirea soldaţilor irakieni, precum şi un mic contingent de puşcaşi marini.
În timpul campaniei electorale pentru primul mandat la Casa Albă, Barack Obama a promis să retragă trupele americane din Irak şi în 2011 şi-a respectat promisiunea. Cu toate acestea, o mare parte din trupele americane au rămas în Kuweitul, stat-aliat din Golf, şi acum se întorc în Irak. Campania americană din Irak a costat viaţa a 4500 de soldaţi americani. De pe Ziua Veche

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu