Demonstratie nationalista


Demonstratie nationalista pentru protejarea valorilor traditionale de Craciun (FOTO)

autor: FrontPress 11.12.2012
Duminica aceasta, circa 80 de naţionalişti valoni din Bruxelles au protestat împotriva înlocuirii tradiţionalului brad de Crăciun din piaţa centrală cu un pom electronic. Deasemenea, bradul abstract instalat în centrul oraşului i-a făcut pe alţi 11.000 de cetăţeni să semneze o petiţie împotriva amplasării acestuia.
Actuala construcţie a bradului este una dintre cele cinci instalaţii luminoase amplasate în Piaţa Mare, care le oferă posibilitatea vizitatorilor să urce până în vârf pentru a admira panorama, contra cost, lucru care a fost menţionat şi de primarul oraşului Bruxelles. Totuşi criticii acuză oficialii că au optat pentru această înlocuire ca să nu supere persoanele care nu aparţin religiei creştine, musulmanii reprezentând un procent însemnat din totalul populaţiei.
Potrivit consilierului turistic din Bruxelles, Philippe Close, scopul proiectului “luminilor” din care face parte şi acest brad, a fost de a scoate în prim-plan “caracterul avangardist” al oraşului, prin îmbinarea dintre modern şi tradiţional. Totuşi, mulţi locuitori sunt îngrijoraţi că bradul contemporan este incompatibil cu clădirile istorice care îl înconjoară. Bruxelles găzduieşte una dintre cele mai cunoscute Târguri de Crăciun din Europa şi riscă să-şi piardă din vizitatori, potrivit criticilor acestui brad neobișnuit.
La demonstraţia de duminică, organizată de grupul “Naţiunea”, printre cele mai scandate lozinci au fost “Vrem un brad real”, “Belgia, Europa, Tradiţie” sau “Crăciunul înseamnă Creştinism”. Sursa: FrontPress.ro

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu