SUA tara neagra


SUA vor inceta sa mai fie o “TARA ALBA”

autor: FrontPress 20.12.2012
America tradiţională, caracterizată de acronimul WASP (white anglo-saxon protestant), este pe cale de dispariţie. Albii, încă majoritari, dar reprezentaţi de o populaţie îmbătrânită, vor părăsi locul domninant din punct de vedere demografic în favoarea altor grupuri etnice şi rasiale, în mai puţin de 50 de ani.
Statisticile oficiale arată că până în 2060, albii vor mai reprezenta doar 43 la sută din populaţia SUA. Conform Biroului pentru Evidenţa Populaţiei, în prezent minorităţile rasiale reprezintă 37 de procente din totalul populaţiei.
Motivul principal al schimbărilor demografice este dat de rata scăzută a natalităţii în rândul americanilor albi, un fenomen cu care se confruntă şi statele europene.
În 2060, aproape 1 din 3 locuitori ai SUA vor avea descendenţă hispanică, comparativ cu 1 din 6 în prezent. Se mai preconizează că în următoarele decade asiaticii îşi vor dubla numărul. Albii vor continua să fie cel mai mare grup rasial din ţară, dar nu vor mai deţine majoritatea.
Data în care albii vor deveni minoritari este mult mai apropiată, statisticienii preconizând în acest sens anul 2043.
De la începutul acestui an, pentru prima oară în istoria SUA, peste jumătate dintre nou-născuţi aparţin grupurilor etnice şi rasiale minoritare. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu