Miss Franta


Miss Franta, “prea ALBA”

autor: FrontPress 16.12.2012
Miss Franţa 2013 este o studentă la medicină, de numai 19 ani,  care a impresionat juriul şi publicul cu frumuseţea ei, dar mai ales cu naturaleţea şi spontaneitatea. Victoria tinerei din Burgundia nu a trecut fără scandal, aceasta fiind acuzată că ar fi “prea albă” pentru o ţară unde imigranţii de culoare aclătuiesc un procent însemnat din totalul populaţiei.
Marine Lorphelin s-a lăsat copleşită de emoţiile victoriei de sâmbăta trecută şi a reuşit să spună, printre lacrimi de bucurie, că vrea să-şi continue studiile şi să devină pediatru. Bruneta de un metru şi 76 de centimetri  a învins-o în finală pe o tânără de culoare din Tahiti, o insulă din Polinezia franceză.
Louis-Georges Tin, perşedintele CRAN (Consiliul Reprezentativ al Asociaţiilor de Culoare), s-a plâns însă de numărul mic de concurente cu origini africane sau arabe. “Eşecul reprezentării corecte a populaţiei contemporane a Franţei într-un astfel de eveniment de anvergură este un lucru serios”, a afirmat Tin într-un comunicat de presă semnat şi de Fred Royer, iniţiatorul unui concurs de frumuseţe pentru fetele de culoare din Hexagon. “E aproape o negare a existenţei francezilor cu descendenţă africană”, continuă comunicatul.
Din cele 33 de finaliste al concursului Miss Franţa 2013, 8 au aparţinut minorităţilor etnice şi rasiale. 6 dintre acestea au provenit din teritoriile franceze din Pacific şi Caraibe.
“Conform Miss Franţa, persoanele de culoare sunt reprezentate doar de cei veniţi de peste mări”, a mai spus liderul CRAN. “Iar când vine vorba de franţuzoaicele cu descendenţă nord-africană, ele au fost reprezentzate doar de o singură concurentă, care a fost eliminată rapid. Poate era pre musulmană?”, a punctat acesta.
În Franţa musulmanii alcătuiesc peste 10 procente din totalul populaţiei, comunitatea islamică fiind formată din circa 6-7 milioane de persoane, majoritatea originare din Africa de Nord. Sursa: FrontPress.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu