Guvernatorii rusi


Guvernatorii rusi ar putea fi ARESTATI din cauza conflictelor INTERETNICE

autor: FrontPress 27.12.2012
RUSSIA-FOOTBALL/SPARTAK-CLASHCâţiva parlamentari ruşi au elaborat un proiect de lege care, în cazul în care va fi adoptat, i-ar face direct responsabili pe guvernatorii regionali de conflictele interetnice din teritoriu.
Conform propunerii legislative, guvernatorii care tolerează asemenea incidente vor fi amendaţi cu 500.000 de ruble (circa 16.000 de dolari). În cazul în care se dovedeşte că oficialul a “încurajat”, prin acţiuni directe sau prin discursul său public, ciocnirile între diferitele grupuri etnice sau rasiale din regiunea de care răspunde acesta ar putea fi trimis după gratii pentru o perioadă de doi ani.
Deputaţii din Duma de Stat consideră că aceste măsuri punitive ar preveni conflictele interetnice tot mai dese, scrie cotidianul Izvestia.
Propunerea a provocat însă reacţii diferite în rândul guvernatorilor ruşi.
Dmitry Kipru, guvernatorul districtului Kondopoga din republica Karelia, parte a Federaţiei Ruse, susţine că legile actuale sunt suficient de stricte şi nu necesită adăugiri suplimentare. În republica nordică, situată la graniţa cu Finlanda, au avut loc în 2006 mai multe zile de violenţe provocate de uciderea a doi etnici ruşi de către nativi din republicile caucaziene. Sute de persoane au fost arestate la vremea respectivă iar autorităţiel locale au fost acuzate că nu au reuşit să restabilească rapid ordinea publică.
Dmitry Dyomushkin, liderul mişcării naţionaliste “Ruşii”, a declarat că proiectul de lege nu va face decât să încurajeze oficialităţile să muşamalizeze conflictele interetnice.
Tensiunile dintre populaţia majoritară şi reprezentanţii grupurilor non-slave sunt tot mai frecvente în Rusia, acestea culminând la sfârşitul anului 2010 cu violenţele din centrul Moscovei. Mii de tineri ruşi s-au revoltat atunci după ce Egor Sviridov, suporter al clubului de fotbal Spartak, a fost ucis de migranţi din nordul Caucazului. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu