Tensiuni


Primele TENSIUNI postelectorale in interiorul USL

autor: FrontPress 10.12.2012
După ce duminică seara, la numai câteva minute după anunţarea rezultatelor sondajelor efectuate la ieşirea de la urne, Victor Ponta a declarat că doreşte UDMR la guvernare, deşi USL a câştigat o majoritate mai mult decât confortabilă. Manevra, care probabil se vrea o liniştire a Partidului Popular European, UDMR fiind membru asociat, a fost însă aspru contrată chiar în cadrul USL.
Printre primii care au criticat această ipoteză au fost unii jurnalişti de la Antena 3, postul aflat sub influenţa securisto-conservatorului Dan Voiculescu.
A urmat Ministrul Culturii, senatorul PNL Puiu Haşotti. “Sunt ferm împotriva unei alianţe la guvernare cu UDMR”, a spus acesta, citat de ziarul Gândul. Întrebat de ce este împotriva acestei alianţe, liberalul a răspuns: “Pentru că nu este cazul şi pentru că asta am promis electoratului, ca UDMR să rămână în opoziţie”.
Europarlamentarul George Becali a declarat şi el luni că, în opinia sa, USL nu are nevoie de UDMR, menţionând că premierul Victor Ponta a greşit când a făcut anunţul privind alianţa cu Uniunea. “Ideea e că UDMR este din PPE. Dar nu are nicio putere UDMR în PPE”, a spus Becali la Realitatea Tv. Finanţatorul Stelei a candidat pe listele USL şi a fost ales deputat cu peste 50 la sută din voturi în Colegiul 25 din Bucureşti.
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a precizat, duminică noaptea, că USL nu a discutat cu UDMR despre o alianţă, nicidecum despre o alianţă de guvernare, el arătând că declaraţia premierului Ponta referitoare la acest subiect înseamnă disponibilitatea USL la a discuta nişte “formule de asociere”. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu