Banci executate silit


Banci executate silit de asociatiile de proprietari din Florida

autor: FrontPress 26.12.2012
bancaDe la declanşarea crizei, peste 400.000 de împrumutaţi au fost executaţi silit de bănci în statul american Florida, însă în ultima perioadă asociaţiile de proprietari au ajuns în ipostaza de a executa silit instituţii de credit pentru datorii neachitate legate de casele preluate de la datornici.
 Băncile ajung în această situaţie în urma neachitării contribuţiilor la asociaţiile de proprietari, responsabile de asigurarea unor servicii comune precum pază, colectarea gunoiului sau aprovizionarea cu apă, potrivit CNN.
În SUA, când băncile preiau casa unui datornic prin executare silită, devin responsabile pentru plata contribuţiilor la asociaţia de proprietari, inclusiv a celor restante de cel mult 12 luni.
  În multe cazuri, însă, instituţiile de credit nu plătesc aceste datorii, a declarat un avocat din Miami pentru CNN.
Asociaţiile de proprietari şi chiar unii proprietari, care trebuie să contribuie mai mult la cheltuielile comune din cauza comportamentului băncilor, pun sechestru pe proprietăţile deţinute de instituţiile financiare şi chiar le execută silit dacă nu-şi achită datoriile.
Firma avocatului consultat de CNN a depus acte pentru peste 1.100 de puneri sub sechestru ale unor case deţinute de bănci şi a declanşat 131 de executări silite. În peste 90% din cazuri, băncile au ales să-şi achite datoriile. De pe Mediafax

2 comentarii:

  1. Ma amuza lacomia lor :) Bancile intotdeauna vor sa ia dar niciodata sa dea :) Va doresc Sarbatori fericite si fie ca Anul Nou sa va aduca numai bucurii si pace in suflet dragii mei !

    RăspundețiȘtergere
  2. La asta ma gandeam si eu. Dar mai trebuie sa li se taie ghearele. Multumesc pentru urari ! La fel si dvs. :) Odorica

    RăspundețiȘtergere