Mos Craciun batut


Nationalistii slovaci l-au BATUT pe Mos Craciun 

autor: FrontPress 23.12.2012
Pentru a protesta faţă de consumerismul capitalist şi faţă de pierderea semnificaţiei spirituale a Crăciunului, naţionaliştii de la Comunitatea Slovacă au realizat un scurt filmuleţ inedit, ce se doreşte o parodie şi un semnal de alarmă în acelaşi timp.
În filmare apar doi tineri, membri ai organizaţiei, care fugăresc prin pădure un Moş Crăciun “marca Coca-Cola”. Când acesta este prins, i se aplică o corecţie fizică exemplară doar pentru a fi într-un final spânzurat simbolic de un copac.
“În reclamele de la televizor şi pe afişe ne zâmbeşte doar Moşul american. Santa Claus nu are ce căuta la noi! Tradiţia noastră nu are nimic de a face cu acest produs de import, un simbol al imperialismului cultural american, alături de Coca Cola sau McDonald’s. Din cauza reclamelor, copiii pot să ajungă să creadă că de Crăciun primesc cadouri de la un moş ce se plimbă cu camioanele Coca Cola.  Avem propriile noastre tradiţii, slovace şi slavice, care ne definesc identitatea”, se arată într-un comunicat al organizaţiei. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu