ANTIDROG





Spune NU drogurilor! 

AM HOTARAT SA MA ALATUR CAMPANIEI ANTIDROG!
Daca vreti sa fiti un sustinatoral acestei iei uitati-va cateva clipe pe http://spunenudrogurilor.com/ 
Printre prietenii mei exista o victima. Eu am pus bannerul lor pe toate cele cinci bloguri ale mele. Sustin si promovez campania antidrog si va invit si pe voi sa faceti la fel. Organizatorii campaniei antidrog spun:

Sprijină şi tu campania Spune NU drogurilor ! , afişază pe blogul, site-ul tău un banner de mai jos. Este un simplu gest prin care arăţi lumii opţiunea ta.
Spune Nu drogurilor este o echipă recent formată, nonprofit, care şi-a propus să facă ceva, atât cât se poate printr-un website şi o campanie, pentru conştientizarea opiniei publice, îndeosebi a tinerilor, cea mai vulnerabilă categorie în faţa tentaţiilor “moderne, cool” a societăţii în care trăim, despre tot ceea ce înseamnă consum de droguri într-un fel sau altul.

HASHTEMELEUL BANNERULUI CAMPANIEI ANTIDROG IL GASIT PE SITE-UL LOR

Spune NU drogurilor!

Campanie antidrog
Vezi mai multe video din Film
Post Scriptum necesar:
Voi face o precizare care ar putea lamuri pozitia mea pentru toata lumea care a citit acest articol dar si pentru cei care il citesc acum. In anul toamna anului 1992, am vazut in Suedia o actiune a oamenilor din orasul Stockholm. Eram un grup de vizitatori destul de cosmopolit invitati de Organizatia Rädda Barnen (Save the Children Sweden) si ziaristul suedez care ne era gazda si ghid ne-a aratat intr-o seara cativa oameni pe strada, care mai tineri, care mai in varsta, cu sacose mergand in aceeasi directie.
"-Hai sa vedeti unde se duc, ne-a zis. Sa ne luam dupa ei. Sa stiti ca fiecare duce in sacosa paine si un termos cu cafea."
Am ajuns cu totii in piata publica centrala unde erau adunata o multime de oameni. Mancau, beau cafea si stateau la taclale.
"-Actiunea aceasta pe care o desfasoara societatea civila in intreaga Suedie, de mai multi ani se numeste "Guerilla Bread" si este adresata drogatilor, alcoolicilor si homeless-ilor. Printre oamenii de aici sunt si cativa politist.", ne-a mai zis. "Oamenii politiei se amesteca intre ei imbracati in civil, si-i invata ca nu e bine ce fac si incearca sa le dea sfaturi si solutii. "

Dragi cititori,
Diferenta dintre noi si suedezi este ca ei sustin si se si implica iar noua abia daca ne pasa. Noi am ramas deocamdata la stadiul de "eu sustin". E un inceput bun si firav care nu trebuie inabusit, ci dimpotriva incurajat. Reafirm: eu sustin!
Nota: Daca Administratorul considera ca este binevenita aceasta atitudine umanitara o poate prelua sub forma de banner in corpul blogului 100Ro pe coloana din dreapta. O perioada.

37 de comentarii:

  1. Nu cred ca cineva ar renunta la drougri din cauza unei campanii pe net,adica intra un drogat pe blog si vede ca are toate sansele sa moara sau sa te impuste unu' daca faci trefic.
    Toti stim pachetele de tigari care au dinti stricati pe ele,plamani facuti praf etc...dar totusi se fumeaza la greu.
    Nu cred ca cineva ar renunta la droguri datorita unei campanii pe net.
    Dar probabil este facuta pentru prevenirea consumului de droguri...

    RăspundețiȘtergere
  2. E frumos gestul tau, dar eu am un principiu!

    Negatia atrage dupa sine negatie! Ca un lucru sa functioneze, trebuie afirmatie! Fiti PRO viata sanatoasa sau cu totul altceva, dar nu impotriva...
    Legea atractie va functiona in cazul acesta amplificand cauza. De ce vom lupta noi spunand NU, de aceea va creste efectul drogurilor!

    RăspundețiȘtergere
  3. Şi eu susţin această campanie.

    Felicităi tuturor care încearcă să facă ceva pentru salvarea vieţilor, indiferent prin ce mijloace .

    Gânduri bune!

    RăspundețiȘtergere
  4. Alina poate are dreptate,cu cat vom incerca mai mult sa spunem NU! cu atat vor dori mai mult...chiar nu stiu care ar fi cea mai buna cale de stopare a acestei probleme,pe pachetul de tigari se face atata reclama impotriva fumatului si totusi...se fumeaza la greu!
    Apreciez insa gandul tau bun...:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu am postat un tablou cu maci si i-am schimbat titlul, am zis: "spune nu drogurilor" si am primit comentariu educational:)gen"fructul oprit"...
    In principal sustin ideea, nu stiu sa copiez bannerul.:)

    RăspundețiȘtergere
  6. Bun gasit!
    Sunt pe aceiasi "lungime de unda" cu Man'sClub!

    O campanie in folosul constiintelor noastre si nicidecum in folosul celor ce au intrat in "fenomen" cu buna stiinta sau nu!
    Pentru ca sunt doua aspecte importante.
    Unii care o fac constienti de ceea ce-i asteapta; altii care cad prada oportunistilor (criminalilor, in opinia mea).

    Nici cu scop de preventie nu ii vad utilitatea.
    Un tanar ce tot navigheaza pe net, citind despre droguri nu se va speria... este varsta cand frica reprezinta o provocare si nu un "stop".

    RăspundețiȘtergere
  7. drogurile sunt arma politicienilor corupti.......

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna seara si bun gasit tuturor.
    Dragi prieteni,

    Am facut o precizare in Post Scriptum la articolul postat, care ar putea lamuri pozitia mea pentru voi cei care ati citit acest articol dar si pentru cei care il vor citi ulterior. Era necesara precizarea, altfel trebuia sa scriu comment-uri prea lungi. Si-acum va voi omagia pe rand.

    RăspundețiȘtergere
  9. Man's Club,

    Iti dau dreptate. Bineinteles ca e greu de admis ca cineva sa doreasca imediat sa renunte, doar vazand atentionarea, mai ales daca are un istoric cu drogurile. Dar daca a cochetat cu ideea si inca cocheteaza, sau implicarea acelei prezumtive persoane a fost precara, acest curios poate se va razgandi. Evident e profilactica atitudinea.

    RăspundețiȘtergere
  10. Alina,
    Observatia ta este corecta.
    Metoda cu NU este totusi cea mai folosita. NO WAR, de exemplu este mai eficent decat What the Peace is Beauteful( ma rog, in engleza mea aproximativa, de care te rog sa nu razi prea tare.:))
    E bine si pentru cei care tocmai incearca sa se lase.

    RăspundețiȘtergere
  11. Tasha,
    Daca nu aveam intalnire cu zona aceasta, chiar si tangentiala cum a fost, nu m-as fi sinchisit. Pozitia mea fata de fenomen o consider ca este corecta si nu-mi caut o justificare pentru ca nu am facut-o ca vezi Doamne, da bine la imagine.

    RăspundețiȘtergere
  12. Heramariana,
    Aferim!
    Intra pe site-ul lor (ai link-ul in postare) si iti copiezi embde-ul (HTML-ul)

    RăspundețiȘtergere
  13. Dane, uite, tu ii cunosti pe tinerii entuziasti care lupta impotriva....drogurilor. Zi-le sa gaseaca un slogan afirmativ, pozitiv, si efectul va fi cel scontat. E testat! Merge!

    RăspundețiȘtergere
  14. Andreiule,

    De undeva trebuie sa inceapa sa miste ceva. Putem avea orice fel de atitudine: sa ignoram fenomenul sau sa ne implicam, sau sa tragem o linie:). In liberul arbitru al fiecaruia nu ai cum interveni. Chiar daca pana la vreun succes oarecare poate sa mai treaca inca 5o de ani, eu mi-am exprimat opinia... Pasivitatea este complice.

    Atitudinea poate preintampina dar nu poate trata. Aici nu cadem de acord. Dar cu putina flexibilitate si nuantand fenomenul profilaxiei e posibil sa avem fiecare dreptate, dar pe procente diferite. :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Alina,
    Nu-i cunosc. Am fost contactat de un Anonim pe RodulPamantului care mi-a indicat site-ul. L-am urmat caci mi s-a parut buna intentia. Intra si tu si incearca sa conversezi cu ei. Eu doar am plasatun comentariu.

    RăspundețiȘtergere
  16. Antiignorantule,
    Pai sa le luam soro armele si sa-i facem de ras!:)

    RăspundețiȘtergere
  17. Nu merge niciun link, Dan! Imi spune ca acontul a fost suspendat, iar la adresa, da eroare ?????

    RăspundețiȘtergere
  18. De atitudine este vorba. Se pare că mai există încă...

    Seară faină!

    RăspundețiȘtergere
  19. Alina,

    http://spunenudrogurilor.com/
    Acesta-i site-ul si mie imi reuseste daca dau clic. Ia mai incearca inca o data, te rog!:)

    RăspundețiȘtergere
  20. Chiar nu stiu ce are..imi apare mesajul de forma

    This Account Has Been Suspended

    Asta e!

    RăspundețiȘtergere
  21. In sfarsit am reusit sa intru si le-am lasat si un mesaj!
    Sper sa nu par o ciudata!

    RăspundețiȘtergere
  22. Bunule, fi'mi'ar tartacuta sa-mi fie lucratoare!
    Nu m-am exprimat probabil suficient de clar: NU SUNT adeptul pasivitatii, sub nicio forma.

    Liberul arbitru poate opera numai intr-una dintre situatii si anume cand "autorul" o face cu buna stiinta (din curiozitate, de fitze, de moft, de suparare etc.).
    In cealalta situatie cand un copil este ademenit de catre anturaj, de catre lupii imbracati in haina de oaie etc. liberul arbitru cand sa se manifeste deja se trezeste dependent!

    Atitudinea noastra trebuie sa fie permanent treaza pe strada, in comunitate, in bloc (sau vila, fiecare cu ce are)... aplicarea unei "embleme miscatoare" este exact aidoma, cum spunea man'sclub, etichetei de pe pachetele de tigari.
    Ba mai mult de atat, imbolnavesc mai tare, nicidecum nu ajuta la lasarea la vatra a viciului.
    Noroc ca cei ce au initiat campania antidrog nu s-au gandit la niste imagini mosntruoase!

    Nu sunt impotriva campaniei, insa imi afirm convingerea ca este inutila in ceea ce-i priveste pe tinerii tentati de acest viciu; utila pentru constiinta adultilor, adorm cuminte constiinta tot cu un program nlp.

    As putea sa preiau campania, insa as fi ipocrit. NU cred in ea.
    Nu ii condamn pe cei care cred in ea.
    Multa bafta si Doamne ajuta ca fiece copil cazut in capcana ucigatoare sa aiba o sansa la viata.

    RăspundețiȘtergere
  23. Dan,bineinteles ca si eu consider a fi un lucru benefic aceasta campanie...voi afisa bannerul langa asociatia inima copiilor,pentru ca, coloana din dreapta este foarte "incarcata".

    RăspundețiȘtergere
  24. Alina,
    Ma bucur ca ai reusit!
    Iti dau dreptate!
    In publicitate am invatat ca un slogan NU trebuie sa inceapa cu o negatie!

    RăspundețiȘtergere
  25. Andreiule,

    Iti inteleg pozitia. Nimic nu-l poate opri pe om. Nici un "Nu" n-are sanse prea lungi de supravietuire, caci se transforma, vorba Alinei, in contrariul sau.
    Nici Adam nu a crezut in porunca cum ca sa NU... :)
    Dar macar poate intari convingerea celor care nu se drogheaza ca gandesc corect.
    Si de-aici incepe nuantarea cu marijuana si cu drogurile slabe si cu naturalul folosirii lor in istoria omenirii si cu peiote, etc, etc....

    RăspundețiȘtergere
  26. Feri,
    Iti multumesc frumos. Daca stau mai bine sa ma gandesc, acum ca tot s-a mai stins putin "pornirea" mea, poate gasim una mai cu impact. Tu hotarasti. Eu nu mai tin chiar asa de tare. Aia cu "Salvati copiii" cred ca ar putea fi mai potrivita si mai cu lipici.

    RăspundețiȘtergere
  27. Hm Dan sa stii ca si eu m-am gandit ce am putea face in privinta asta...cum i-am putea ajuta pe cei care sunt dependenti,sau potentiali viitor dependenti.... nu cred ca problema este la necunoasterea efectelor asupra lor,cred ca problma este IGNORANTA,sau problema este motivul pentru care au ales sa aleaga aceea cale,asadar ar trebui sa gasim o rezolvare in acele privinte,mai degraba,decat sa ii informam despre efecte,despre care oricum stie toata lumea...poate doar au nevoie de ceva,si nu il gasesc in societate....ce spui de parere?

    RăspundețiȘtergere
  28. Ideea mi se pare excelenta! Pai sa invitam un blogger in 100Ro, care are aceasta tematica permanenta pe blogul lui. Cred ca ar fi mai nimerit. :)

    RăspundețiȘtergere
  29. Saru'mana Tasha,
    Nu e a mea ideea e a lui Feri. El mi-a ridicat mingea la fileu iar eu am tras!

    RăspundețiȘtergere
  30. :)
    Hai sa cautam un blogger,un viitor coleg,care e in breasla...

    RăspundețiȘtergere
  31. adaugati idul spunenudrogurilor aici cei din campania Spune NU Drogurilor va scrie pe site daca sunteti deacord

    RăspundețiȘtergere
  32. Feri,
    L-am gasit
    Am avut o discutie pe chatt cu unul dintre ei.
    Ei sunt mai multi. Dca urmaresti link-ul din text:"spunenudrogurilor" dai peste ei. Au si site si blog. Asteapta o invitatie de la tine ca sa intre in echipa.

    RăspundețiȘtergere
  33. Ia uite Feri ce repede s-au miscat! :)
    Bravo Anonim!

    RăspundețiȘtergere
  34. :) hm trebuie sa identific cel mai inactiv din cei 100 sa il elimin
    si il invit pe el...chiar ca s-a miscat repede...

    RăspundețiȘtergere
  35. Am incercat sa vorbesc prin messenger,dar nu im raspunde......

    RăspundețiȘtergere