PNL pe tusa


PSD se aliaza cu UDMR sa lase pe tusa PNL

autor: FrontPress 17.12.2012
Devine tot mai evident că PSD nu mai dorește alianța cu PNL. USL a devenit o cămașă prea strâmtă pentru poftele politico-economice ale liderilor PSD. Premierul Victor Ponta dorește să reînvie guvernarea PSD din perioada 2001 – 2004, când nu trebuia să împartă cu nimeni deliciile puterii absolute în România. Ponta, marioneta cuplului infracțional Iliescu/Năstase, dorește cu orice preț alianța cu UDMR pentru a avea sprijinul parlamentar de a conduce singur și a elimina PNL de la putere. Abia acum începem să înțelegem declarația lui Victor Ponta, la cinci minute după deschiderea urnelor, că se va alia cu UDMR la guvernare, de le-a stat șampania victoriei în gât activului USL.
În politică nu există sentimentalisme, ci numai interese. PSD sprijinit de UDMR și grupul minorităților are destule mandate în parlament pentru a susține un guvern fără PNL. Trebuie să fim naivi să credem că PSD se va mulțumi numai cu funcția de premier și îl va susține pe Crin Antonescu să devină în 2014 peședintele României. Este clar că PSD dorește să câștige și funcția de președinte la alegerile din 2014. PSD dorește să refacă FSN și să câștige întreaga putere în României. E logica acestui partid urmaș al PCR.
Traian Băsescu a dat deja înapoi după înfrângerea usturătoare a ARD. S-a dovedit că MRU, poreclit Unguent sau Kobe, nu are magnet electoral, pierzând cu brio alegerile chiar în fieful lui Falcă. Mai mult un pericol pentru PSD, PNL și PDL la prezidențiale este o victorie a lui Dan Diaconescu, care este pe valul electoral ca emisiunile OTV despre Elodia. Viitoarea miză politică în 2014 este câștigarea prezidențialelor, pentru controlul justiției și a serviciilor secrete. PSD are cei mai mulți penali și corupți pe cap de membru de partid așa că pentru grupul infracțional Iliescu/Năstase câștigarea președinției e intrinsecă. Nu pot lăsa această funcție pe mâna unui liberal. Așa că Victor Ponta și-a făcut temele. El este în sondaje pe o poziție fruntașă înaintea lui Crin Antonescu. Așa că dacă PSD se aliază cu UDMR și Minorități pot forma un guvern socialist majoritar.
În 2014 candidatul PSD la prezidențiale va fi premierul Victor Ponta, iar prim-ministru numit secretarul general Liviu Dragnea, așa cum se zvonește prin mediile de analiști politici din București. PNL va rămâne pe tușe și nu va câștiga nici guvernarea și nici președinția, iar PSD va reface FSN din anii 90 guvernând singur și controlând cu o mână de fier justiția și serviciile secrete spre bucuria mentorului și împlinirea visului despotic al celui care a distrus democrația românească: Ion Ilici Iliescu. De Ionuț Țene – NapocaNews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu