Ministerul tiganilor


Guvernul indemnat sa infiinteze MINISTERULUI TIGANILOR

autor: FrontPress 17.12.2012
tiganiePartida Romilor “Pro Europa” Cluj a cerut luni viitorului Guvern USL înfiinţarea unui “mega-minister” al ţiganilor, condus de un membru al etniei, care să se ocupe de gestionarea problemelor celei mai numeroase minorităţi din România.
“Cerem viitorului Guvern înfiinţarea unui mega-minister pentru romi condus de un reprezentant al etniei, care să se ocupe de gestionarea şi rezolvarea problemelor romilor în domenii precum educaţia, sănătatea, crearea de locuri de muncă şi integrarea lor mult mai rapidă. Situaţia romilor este dezastruoasă şi se trag semnale de alarmă din partea Comisiei Europene legate de această situaţie. Acest minister va pune în mişcare rezolvarea problemelor cu care se confruntă romii. Dacă tot se măreşte numărul de ministere, să se facă şi unul pentru romi. Ne-am inspirat din modelul de integrare al romilor din Spania, unde în anul 2000 a fost înfiinţat un minister similar, care a ajutat la integrarea romilor. Noi vrem să avem o colaborare directă cu alte state ale UE, să avem persoane de contact în statele unde trăiesc romi din România, cum ar fi Spania, Italia, Franţa”, a declarat pentru Mediafax prim-vicepreşedintele Partidei Romilor “Pro Europa” Cluj, Aurel Pascu, în cadrul unei conferinţe de presă.
El a mai afirmat că formaţiunea pe care o reprezintă solicită şi numirea unor ţigani în ambasadele României din Franţa, Italia, Marea Britanie, Italia sau Spania care să monitorizeze cetăţenii români care aparţin acestei etnii şi care trăiesc în ţările respective. “Rolul acestor reprezentanţi romi din ambasade este de a colabora şi de a încerca să rezolve problemele cu care se confruntă fiecare ţară cu populaţie romă din România”, a explicat Aurel Pascu.
În realitate cea mai numeroasă minoritate etnică din ţara noastră, ţiganii au ieşit la recensământ doar 619.000, adică 3,2 la sută din populaţia stabilă a României, faţă de 535.000 câți au fost numărați în 2002. Cifra este clar falsă, estimările neoficiale indicând cel puţin 2 sau chiar 3,5 milioane, la care se pot adăuga alte câteva milioane de persoane care provin din familii mixte. Deasemenea în ultimii 10 ani ţiganii au fost singura etnie care a înregistrat o creştere demografică, comparativ cu românii şi restul naţiunilor conlocuitoare. Sursa: FrontPress.ro
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu