ARHANGHEL



                                                                   Desen de Dan Ioanitescu

20 de comentarii:

  1. Grozav desenul!
    Eu te-am intrebat ceva Dane ,intr-un post de-al tau mai vechi,ai uitat sa-mi raspunzi...sau n-am citit eu unde trebuie,in fine, reiterez dorinta de a cumpara o lucrare de-a ta....daca vinzi,bineinteles...

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu vand Tasha. Imi pare rau. Fiecare desen este o bucatica de suflet.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am inteles,oare de ce ma asteptam la acest raspuns?...tocmai de aceea l-am pus si pe acel "daca"...regret,sincer,mi-ar fi placut sa am o lucrare de-a ta...am cumparat grafica de la Marcel Chirnoaga...s-ar fi potrivit cu acele lucrari pe un perete.
    Si totusi,daca odata....nu uita ce ti-am spus...

    RăspundețiȘtergere
  4. E foarte impozant desenul!
    Probabil balaurul ascuns intr-o cochilie frumos colorata ii da acesta prestanta.

    Vezi? Exact asa e si in viata... raul, de cele mai multe ori, imbraca haina frumosului si de aceea ii deruteaza pe multi... Iti trebuie un ochi format pentru a vedea dincolo de aparente, o experienta de viata, iar arhanghelul tau pare sa le aiba pe toate, inclusiv o mica doza de inconstienta...:)
    Inca nu gasesc explicatia crinului in desenele tale - probabil are si el semnificatia lui, pe care o stiu doar cei apropiati tie.
    Frumos!
    Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  5. Crinul=puritate, la modul general, grosso modo, ca sa te citez :)))
    Sunt sigura ca la Dan e altceva.. o amintire, poate, un ideal,..ceva!

    RăspundețiȘtergere
  6. Sunteti voi doamne adevarate! Nu da talentul pe-afara din mine. :) M-am straduit si eu...
    Avem pe de o parte creierul(mintea) in cochilie, conceput ca un melc iar pe e alta parte un fel de arhanghel. O reprezentare personala. Dar nu si realistica. Nu stiu cum arata. Lumea zice ca are sabie de foc(mitraliere nu erau pevremea lor) si aripi. Al meu e mai modest: o singura aripa si-un fel de sabie legata de minte. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Tasha draga,
    Chirnoaga traia din asta. Tu, pentru ca esti colectionara, stii bine ca o gravura sau desen de Chirnoaga, sau de orice gravor are nenumarate replici. O litografie, serigrafie sau o gravura sau orice desen reproductibil mecanic, are valoare si cota buna de piata doar daca te afli in posesia uneia din primele treizeci de exemplare. Uita-te la semnatura! Undeva, langa ea sau in subsolul lucrarii, tot el a trecut un numar.
    " Chirnoaga" am si eu. L-am descoperit dupa ce am inceput sa desenez si mi-a placut.... nu-ti mai spun cat de mult. Mult mai tarziu dupa ce am cumparat gravura am fost la el la atelier si am petrecut cateva ore in compania maestrului. Minunat om! Mi-a explicat cum face gravura, mi-a aratat aparatele... Mi-a exemplificat. Venisem sa-i propun o afacere. Sa il conving sa intre in catalogul Nielsen.

    Eu sunt undeva la piciorul broastei fata de maestru. Eu doar desenez, sau ma rog, desenam... M-am oprit prin 2004. Fiecare desen este unic. Cel mult pot sa-l multiplic pe o masina de copiat dar nu mai are hazul primului. Iar pana la urma desenele au haz mai mult pentru mine. :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Alina draga,
    Asa e! Uneori mintea noastra devine un balaur pentru noi. Ai intuit bine.

    RăspundețiȘtergere
  9. Oana,
    Da puritate. :)
    De fapt am vrut sa fie orhidee dar daca e perceputa ca si crin, cu atat mai bine! :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Monica,
    Ma bucur de prezenta ta! :)
    Ai depasit pasa aceea proasta de pe blogul tau? Am citit dar nu am comentat caci nu sunt in masura sa dau povete.

    RăspundețiȘtergere
  11. Da,stiu asta,Dane,lucrarea care imi place mie mult si pe care o am chiar aici la Satu Mare in apartamentul fiicei mele mai mari este a patra din ciclul -Labirint- si da....este si un numar in stanga nu in dreapta unde semneaza gravorul,uite am aflat un lucru nou,bine de stiut.Multumesc!Am sa fac o poza si am s-o atasez,e bine de stiut si pentru altii acest lucru.De la tine ca specialist in ale gravurii,uite ca invatam si noi ceva...

    RăspundețiȘtergere
  12. Foarte FRUMOS Dan.Cat timp iti ia un asemenea desen?Si de unde atata inspiratie?

    RăspundețiȘtergere
  13. Tasha, :)
    Sunt un parlit de desenator si nu gravor. Mi-ar fi placut mie! :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Sa zic doua zile fara sa exagerez. Este un desen in maniera poantilista. E facut doar din puncte. Fara linii. I-am micsorat rezolutia ca sa-l pot posta. Cele in linii imi iau mult mai putin timp.

    RăspundețiȘtergere
  15. Draga Dan,se spune ca geniul izvoraste din efort si inspiratie...de ce te-ai oprit? e pacat! mare pacat ca nu lasi timpului privilegiul sa fure frumosul din sufletul tau.
    Ai lasat 6 ani sa treaca fara sa pui pe hartie inspiratia ta..

    RăspundețiȘtergere
  16. Tasha draga,
    E mai usor in cuvinte astazi... :)

    RăspundețiȘtergere
  17. Si asta e adevarat,vad ca te exprimi foarte frumos,blogurile tale ne captiveaza....dar,nici celalalt talent nu trebuie lasat necultivat,eu nu sunt critic de arta sa-mi arog dreptul de a te sfatui ,am facut-o din prietenia sincera pe care ti-o port..dar,am ochiul format dupa atatia ani petrecuti intre opere de arta...si de aceea mi-am permis sa spun - pacat!

    RăspundețiȘtergere